Το Beeper Mini έχει καταντήσει σίριαλ, με την Apple να παραδέχεται πως το μπλόκαρε για να κρατήσει ασφαλείς του χρήστες της. Κάπως αστεία δήλωση, αλλά η ουσία είναι πως κατάφερε να μπλοκάρει την πρόσβαση της εφαρμογής στο σύστημα μηνυμάτων του iMessage. Όμως οι προγραμματιστές της εταιρίας βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν, κάνοντας όμως κάποιες αλλαγές.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής απαιτεί από τους χρήστες την δημιουργία Apple ID και η υπηρεσία λειτουργεί μόνο με την χρήση του email και όχι με τον αριθμό τηλεφώνου. Αυτό είναι πρόβλημα φυσικά, αφού ο κόσμος έχει συνηθίσει να στέλνει SMS σε αριθμούς τηλεφώνου και όχι σε emails.

Στην πρώτη έκδοση του Beeper Mini, δεν ήταν απαραίτητη η χρήση λογαριασμού iCloud, καθώς μπορούσε να κάνει εγγραφή του αριθμού τηλεφώνου στους servers της Apple, χωρίς την άδεια της εταιρίας, παρακάμπτοντας την χρήση λογαριασμού iCloud. Η εφαρμογή έκανε πλήρη χρήση των πρωτόκολλων του iMessage και πρακτικά ήταν σα να έχετε iPhone για τα μηνύματά σας. Οι χρήστες είχαν αναφορές παράδοσης, σήμανση πληκτρολόγησης από τον άλλο χρήστη και φυσικά τα reactions.

Τις προηγούμενες ημέρες η υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Apple παραδέχθηκε πως μπλόκαρε την εφαρμογή από τους servers της, καθώς όπως υποστηρίζει, υπήρχαν κίνδυνοι για την ιδιωτικό ήτα των χρηστών της. Η αλήθεια είναι πως το iMessage είναι ένα από τα δυνατά σημεία των iPhones και η Apple το θεωρεί σημαντικό χαρτί για τις πωλήσεις της. Με το Beeper Mini να καταγράφει πάνω από 100.000 κατεβάσματα σε λίγες μέρες, η Apple προφανώς είδε απειλή. Από την άλλη, οι χρήστες έδειξαν έτσι, πως επιθυμούν ένα κοινό πρότυπο για όλες τις εταιρίες, κάτι που φυσικά είναι λογικό.

Στην παρούσα φάση περιμένουμε την απάντηση της Apple για την επανακυκλοφορία του Beeper Mini, κάτι που εμείς το θεωρούμε δεδομένο.

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Apple: Προβλήματα με τα πρώτα Rapid Security Response (RSR) patches;

Η Apple κυκλοφόρησε χθες τα πρώτα Rapid Security Response (RSR) patches της για τις συσκευές που τρέχουν iOS 16.4.1 και macOS 13.3.1. Ωστόσο, λίγο μετά την κυκλοφορία, μερικοί χρήστες ανέφεραν προβλήματα κατά την εγκατάστασή τους στα iPhones τους, κάτι που αργότερα φαίνεται να διορθώθηκε.

Το Android 14 θα ανανεώσει την λειτουργία Multiple Users

Η λειτουργία Multiple Users του Android μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε shared συσκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα προφίλ για την εργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν ο ανιψιός σας θέλει να δανειστεί το τηλέφωνο για παιχνίδια.

Ransomware: Τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας δεν αρκούν για την προστασία

Τα παραδοσιακά προϊόντα κυβερνοασφάλειας ήταν κάποτε αρκετά για την προστασία των οργανισμών από απόπειρες hacking και ιούς.