Η Meta προχόρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό πως η συνεργασία Instagram και Messenger στην διανομή μηνυμάτων έρχεται στο τέλος της και πλέον οι χρήστες δεν θα μπορούν να βλέπουν τα μηνύματά τους από το Instagram μέσα από την εφαρμογή του Messenger. Παράλληλα σταματάει και η αποστολή μηνυμάτων από το Facebook σε λογαριασμούς του Instagram.

Επιπλέον σταματάνε και οι ειδοποιήσεις για μηνύματα του Instagram στο Facebook και σταματάει η πρόσβαση στο Activity Status. Οι χρήστες δε θα μπορούν να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες, ενώ οι παλιές ενδέχεται να χαθούν, αφού δε θα είναι διαθέσιμες ούτε στο Facebook messenger, αλλά μόνο στο Instagram. Στο Instagram θα είναι διαθέσιμες μόνο για ανάγνωση και δε θα υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος για την κίνηση αυτή από την Meta, όμως πιθανότητα το κίνητρο να είναι οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το νέο ψήφισμα, αποθαρρύνονται οι μονοπωλιακές τακτικές και αν μια πλατφόρμα ξεπεράσει σε έσοδα ένα όριο που έχει τεθεί, θα θεωρείται μονοπωλιακή και κυρίαρχη στην αγορά. Τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 10% των παγκόσμιων εσόδων της για το προηγούμενο έτος.

Πηγή: 9to5google.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Το Nearby Share του Android για Windows PCs εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες

Το Android επιτρέπει πλέον στους χρήστες να μεταφέρουν αρχεία μεταξύ των smartphones και των υπολογιστών τους, με την κυκλοφορία του Nearby Share για Windows PCs σε beta έκδοση τον περασμένο μήνα.

WhatsApp view-once: Νέα safe λειτουργία προβολής μηνυμάτων

Το WABetaInfo δημοσίευσε πρόσφατα πληροφορίες ότι το WhatsApp δοκιμάζει μια λειτουργία view-once για μηνύματα.

Το Android 14 θα ανανεώσει την λειτουργία Multiple Users

Η λειτουργία Multiple Users του Android μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε shared συσκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα προφίλ για την εργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν ο ανιψιός σας θέλει να δανειστεί το τηλέφωνο για παιχνίδια.