Η Meta προχόρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας γνωστό πως η συνεργασία Instagram και Messenger στην διανομή μηνυμάτων έρχεται στο τέλος της και πλέον οι χρήστες δεν θα μπορούν να βλέπουν τα μηνύματά τους από το Instagram μέσα από την εφαρμογή του Messenger. Παράλληλα σταματάει και η αποστολή μηνυμάτων από το Facebook σε λογαριασμούς του Instagram.

Επιπλέον σταματάνε και οι ειδοποιήσεις για μηνύματα του Instagram στο Facebook και σταματάει η πρόσβαση στο Activity Status. Οι χρήστες δε θα μπορούν να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες, ενώ οι παλιές ενδέχεται να χαθούν, αφού δε θα είναι διαθέσιμες ούτε στο Facebook messenger, αλλά μόνο στο Instagram. Στο Instagram θα είναι διαθέσιμες μόνο για ανάγνωση και δε θα υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος για την κίνηση αυτή από την Meta, όμως πιθανότητα το κίνητρο να είναι οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το νέο ψήφισμα, αποθαρρύνονται οι μονοπωλιακές τακτικές και αν μια πλατφόρμα ξεπεράσει σε έσοδα ένα όριο που έχει τεθεί, θα θεωρείται μονοπωλιακή και κυρίαρχη στην αγορά. Τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 10% των παγκόσμιων εσόδων της για το προηγούμενο έτος.

Πηγή: 9to5google.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *