Το Search Generative Experience (SGE) της Google που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη αποκτά ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό: θα μπορεί να συνοψίζει τα άρθρα που διαβάζετε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της Google. Το SGE μπορεί ήδη να συνοψίζει τα αποτελέσματα της αναζήτησης για εσάς, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε ατελείωτο scroll για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, και αυτή η νέα λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να το πάει παραπέρα, βοηθώντας σας αφού έχετε κάνει πραγματικά κλικ σε έναν σύνδεσμο.

Πιθανότατα δεν θα δείτε αμέσως αυτή τη λειτουργία, την οποία η Google αποκαλεί “SGE κατά την περιήγηση”.

Η Google λέει ότι πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό που αρχίζει να κυκλοφορεί την Τρίτη ως “ένα πρώιμο πείραμα” στο πρόγραμμα Search Labs με δυνατότητα επιλογής. (Θα έχετε πρόσβαση σε αυτό αν έχετε ήδη επιλέξει να συμμετάσχετε στο SGE, αλλά αν δεν το έχετε κάνει, μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία από μόνοι σας). Θα είναι διαθέσιμη πρώτα στην εφαρμογή Google στο Android και το iOS και η εταιρεία θα τη φέρει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome στην επιφάνεια εργασίας “τις επόμενες ημέρες”.

Εάν έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή στο κινητό, η Google θα ανασύρει ένα σύνολο από “key points” από ένα άρθρο που δημιουργούνται από AI, αφού πατήσετε ένα εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί “μόνο σε άρθρα που είναι δωρεάν διαθέσιμα στο κοινό στο διαδίκτυο”- η εταιρία λέει ότι δεν θα λειτουργήσει με ιστότοπους που οι εκδότες χαρακτηρίζουν ως paywalled.

Η Google πραγματοποιεί και μια πληθώρα άλλων βελτιώσεων στο SGE. Στα αποτελέσματα του SGE για ένα ερώτημα αναζήτησης σχετικά με θέματα όπως η επιστήμη, η οικονομία και η ιστορία, η εταιρία λέει ότι θα μπορείτε να περνάτε το ποντίκι πάνω από ορισμένες λέξεις για να λαμβάνετε ορισμούς ή διαγράμματα σχετικά με ένα θέμα. Η Google διευκολύνει επίσης την κατανόηση των περιλήψεων των πληροφοριών προγραμματισμού του SGE.

Η Google ανακοίνωσε το SGE στο Google I/O τον Μάιο και το βελτίωσε τους μήνες που ακολούθησαν. Η Google είναι ικανοποιημένη με την πρόοδό της. Στο τελευταίο τηλεφώνημα για τα κέρδη της εταιρείας, ο CEO Sundar Pichai δήλωσε ότι τα σχόλια των χρηστών “ήταν πολύ θετικά μέχρι στιγμής” και ότι “με την πάροδο του χρόνου αυτό θα είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Αναζήτηση”.

Πηγή: theverge.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Η Meta ετοιμάζει AI chatbot για συλλογή προσωπικών πληροφοριών

Η Meta φαίνεται ότι σχεδιάζει να ασχοληθεί με την AI ακολουθώντας διαφορετική προσέγγιση από τις άλλες εταιρείες.

Η ομάδα hacking Lemon Group έχει προεγκαταστήσει το Guerilla malware σε Android συσκευές

Μια μεγάλη επιχείρηση κυβερνοεγκλήματος, που εντοπίζεται ως “Lemon Group”, φέρεται να έχει προεγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως “Guerilla” σε σχεδόν εννέα εκατομμύρια smartphones, ρολόγια, τηλεοράσεις και τηλεοπτικά κουτιά που βασίζονται σε Android.

Συμφωνεί με την Apple για το sideload, ο CEO της Google, αποτρέπει τους χρήστες του Android

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ iOS και Android είναι ότι το δεύτερο επιτρέπει το sideloading, ενώ το δεύτερο όχι.