Η Δρ. Timnit Gebru, η πρώην ερευνήτρια της Google AI που διώχθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2020 επειδή εκφράστηκε ανοιχτά κατά της ανήθικης τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιεί μια ακόμα φορά για την πορεία της τεχνητής νοημοσύνης. Δήλωσε ότι λόγω της τρέχουσας έλλειψης χρόνου και της υψηλής ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη, οι εταιρείες δεν θα προσαρμοστούν αυτόματα αν δεν πιεστούν.

Η Gebru απολύθηκε από τη Google ως αρχηγός της ομάδας ηθικής τεχνητής νοημοσύνης, αν και υποστηρίζεται ότι παραιτήθηκε. Αυτό συνέβη διότι συνέγραψε μια ακαδημαϊκή εργασία που προειδοποιούσε για τις ενσωματωμένες προκαταλήψεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Gebru δήλωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Google της ζήτησαν να αποσύρει το έγγραφο ή να αφαιρέσει τα ονόματα αυτής και των συναδέλφων της από αυτό. Η Gebru αρνήθηκε τις απαιτήσεις και η εφημερίδα οδήγησε τελικά στην αναχώρησή της. Η απόφαση προκάλεσε θυμό στους εργαζομένους της Google και αυτό ήταν ένα από τα περιστατικά που οδήγησαν 225 υπαλλήλους να σχηματίσουν σωματείο.

Η Gebru αναφέρθηκε στις εμπειρίες της με στο The Guardian και προειδοποίησε για τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρείες για την ανάπτυξη καλύτερων και πιο ισχυρών συστημάτων AI, αναφέροντας ότι όλες οι έχουν σαν στόχο το κέρδος.

Η ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη ανέφερε ότι η βιασύνη για να γίνει μια εταιρεία κορυφαία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί πολλούς ανθρώπους να αγνοούν τις προφυλάξεις ασφαλείας. «Εκτός και αν υπάρχει εξωτερική πίεση να κάνουν κάτι διαφορετικό, οι εταιρείες δεν πρόκειται απλώς να αυτορυθμιστούν», είπε η Gebru.

Θεωρείται δίκαιο να αναφέρουμε ότι το 2023 είναι η χρονιά κατά την οποία η τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλοί φόβοι σχετικά με την τεχνολογία, μεταξύ άλλων και ο φόβος της απώλειας εργασιακών θέσεων, που είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Οι εταιρείες Wendy’s, IBM και Bluefocus Intelligent Communications Group προανήγγειλαν ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της ενιαίας νοημοσύνης (AI) για την αντικατάσταση μερικών ανθρωπίνων θέσεων εργασίας. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται συχνά για να αντικαταστήσουν θέσεις εργασίας που κατέχουν άνθρωποι, κάτι που πολλοί δεν επιθυμούν να συμβεί.

Πηγή: SecNews

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Google: Το Search θα έρθει με νέα AI χαρακτηριστικά

Το Google Search θα λάβει μια ανανέωση με ενσωμάτωση ΑΙ που θα το κάνει πιο όμορφο και εύχρηστο για τους χρήστες του. Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι εστιάζει στο να κάνει τη μηχανή αναζήτησής της πιο “οπτικά ευχάριστη, εύχρηστη, προσωπική και ανθρώπινη”.

Για την “ασφάλεια των χρηστών της”, η Apple παραδέχεται ότι έριξε το Beeper Mini

Η Apple επιβεβαίωσε ότι κρύβεται πίσω από την απενεργοποίηση του Beeper Mini, την εφαρμογή iMessage για Android.

Pakistani Hackers Use Linux Malware Poseidon to Target Indian Government Agencies

The Pakistan-based advanced persistent threat (APT) actor known as Transparent Tribe used a two-factor authentication (2FA) tool used by Indian government agencies as a ruse to deliver a new Linux backdoor called Poseidon.