Η OpenAI, η μητρική εταιρεία της ChatGPT, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μια αναφορά από το The Information μέσω του XDA.

Η OpenAI είναι πλέον αναμφισβήτητα η πιο αμφιλεγόμενη εταιρεία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Elon Musk και ο Sam Altman ίδρυσαν την εταιρεία το 2015 ως μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Ωστόσο, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του ChatGPT, η Microsoft άδραξε την ευκαιρία να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και να εξαγοράσει το chatbot και τον πηγαίο κώδικά του. Το Microsoft Bing επωφελείται τώρα από το ChatGPT για να αμφισβητήσει το Google Search business.

Η επιτυχία του ChatGPT ώθησε την OpenAI να λανσάρει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το τρέχον κλειστού κώδικα GPT-4, το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο που έχει αναπτύξει η OpenAI. Ο χαρακτήρας ανοικτού κώδικα ανοίγει το δρόμο στους προγραμματιστές να δουν τι κρύβεται πίσω από τα παρασκήνια. Επιτρέπει επίσης περαιτέρω εξελίξεις από τρίτους.

Ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα είναι καθ’ οδόν από την OpenAI

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα από το OpenAI είναι απίθανο να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το σημερινό GPT-4. Η εταιρεία χρεώνει τώρα τους χρήστες με 20 δολάρια το μήνα για πρόσβαση στο ChatGPT Plus, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4. Ως εκ τούτου, ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα που προσομοιώνει την έκδοση premium θα μπορούσε να βοηθήσει στην απομάκρυνση των χρηστών από την επί πληρωμή έκδοση.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του πιο ισχυρού ανοιχτού κώδικα chatbot AI θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατρεπτικές χρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να αλλάξουν τους κώδικες προς το χειρότερο. Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς μοιάζει η παραλλαγή ανοιχτού κώδικα του OpenAI και πώς διαφέρει από το τρέχον GPT-4.

Η OpenAI δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δημοσιεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα- πριν από μερικούς μήνες, η Meta έδωσε στο κοινό το Large Language Model Meta AI (LLaMA), και το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον ανοικτό για δημόσια χρήση και βελτίωση.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα κερδίζουν δημοτικότητα, προκαλώντας την Google και την ChatGPT. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι ανοικτά σε δημιουργικούς προγραμματιστές και μπορούν μερικές φορές να ξεπεράσουν τα μοντέλα κλειστού κώδικα.

Πηγή: androidheadlines.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Rochester: Τα σχολεία επιβεβαιώνουν ότι δέχτηκαν επίθεση ransomware

Η σχολική περιφέρεια της χώρας δέχθηκε επίθεση ransomware τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να παραβιαστούν ορισμένες πληροφορίες εργαζομένων και μαθητών, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Twitter bug φαίνεται να επαναφέρει τυχαία διαγραμμένα tweets

Πολλοί χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι διάφορα διαγραμμένα tweets επανεμφανίζονται στον ιστότοπο με ανησυχητικό ρυθμό- ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας σημείωσε ότι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης είχε αποκαταστήσει 34.000 μηνύματα, όπως αναφέρει το ZDNET. Το Twitter bug φαίνεται να επηρεάζει και τα διαγραμμένα retweets.

Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τη νέα ψηφιακή βοηθό των Windows 11

Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τη νέα ψηφιακή βοηθό των Windows 11, η οποία θα είναι ενσωματωμένη εντός των Windows 11 και διαθέσιμη να την ανοίξεις και να τη χρησιμοποιήσεις από την taskbar σε όλα τα apps.