Η Samsung, σε στρατηγική συνεργασία με τη Naver, πρόκειται να αναδιαρθρώσει το εταιρικό της περιβάλλον με την ανάπτυξη μιας προηγμένης πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για εσωτερική χρήση. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε ένα πρόσφατο περιστατικό με διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών μέσω της χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης τρίτων. Η εταιρεία απαγόρευσε αργότερα τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης τρίτου, όπως το ChatGPT και το Google Bard, για να αποτρέψει περαιτέρω διαρροές.

Έχοντας βιώσει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τις εξωτερικές πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, η Samsung λαμβάνει προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση των ιδιόκτητων δεδομένων και της πνευματικής της ιδιοκτησίας. Ο επερχόμενος εσωτερικός AI βοηθός, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Naver, θα αποτελέσει λύση στις μοναδικές απαιτήσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Samsung στο τμήμα Device Solutions.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, το ChatGPT, αυτή η AI πλατφόρμα θα παραμείνει εντός των ασφαλών διακομιστών της Samsung, διασφαλίζοντας ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς και ο ιδιόκτητος κώδικας παραμένουν εμπιστευτικές και προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Μοιράζοντας επιλεγμένα δεδομένα ημιαγωγών με τη Naver, η Samsung μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να διακυβεύσει την ασφάλεια των πληροφοριών ή ακούσιες διαρροές αυτών στο δημόσιο χώρο του cloud.

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα αυτής της συνεργασίας είναι η βελτιωμένη κατανόηση της κορεατικής γλώσσας από την πλατφόρμα. Προσαρμόζοντας το AI chatbot ώστε να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στα κορεατικά με μεγαλύτερη ακρίβεια από οποιοδήποτε υπάρχον εργαλείο generative AI, όπως το ChatGPT, η Samsung στοχεύει να παρέχει στους υπαλλήλους της μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία χρήσης.

Η εσωτερική AI πλατφόρμα, που αρχικά προορίζεται για τους υπαλλήλους του τμήματος Device Solutions, θα υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση και συμβατότητα. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση, το εργαλείο μπορεί σταδιακά να διατεθεί και σε άλλους κλάδους της Samsung, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Device eXperience, το οποίο είναι υπεύθυνο για smartphones, οικιακές συσκευές, και άλλα.

Η κοινή προσπάθεια μεταξύ της Samsung και της Naver σηματοδοτεί τη δέσμευση για την ενδυνάμωση των εργαζομένων και τη λειτουργική αριστεία μέσω της AI τεχνολογίας αιχμής. Με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικού εσωτερικού AI βοηθού, η Samsung θα απλοποιήσει τις εσωτερικές ροές εργασίας της, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της να ξεκλειδώσουν νέα επίπεδα παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και συνεργασίας, διατηρώντας παράλληλα την απόλυτη ασφάλεια και εμπιστευτικότητα των δεδομένων.

Πηγή: SamMobile

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *