Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε λειτουργία το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο Cyberalert, μέσω του πανελλαδικού αριθμού κλήσης 11188, με σκοπό την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που επιτρέπει το πρωτόκολλο επικοινωνίας VoIP (Voice over IP), επιτυγχάνεται η πλέον βέλτιστη διαχείριση κλήσεων των πολιτών που καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 11188, με κόστος αστικής χρονοχρέωσης, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων (αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων).

Μέσα από ένα διαδραστικό ηχητικό μήνυμα ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί και να επιλύσει το πρόβλημα για το οποίο κάλεσε αυτοματοποιημένα, είτε ακολουθώντας οδηγίες ανηρτημένες στην ιστοσελίδα www.cyberalert.gr της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε υποβάλλοντας ηλεκτρονικά καταγγελία στην πλατφόρμα portal.astinomia.gr και ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Ηλεκτρονικά οι καταγγελίες γίνονται μέσα από το gov.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Τι ακριβώς είναι το Clubhouse; Μια λεπτομερής ματιά πάνω στην invite-only εφαρμογή

Αυτή η invite-only, βασισμένη σε λειτουργία ήχου εφαρμογή για iPhone λειτουργεί σαν να ακούτε τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική κλήση κάποιου, αλλά νόμιμα. Ορίστε τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το Clubhouse, όπως και πώς ο Elon Musk σχετίζεται με την πρόσφατη δημοτικότητά του.

Η γονική επίβλεψη ως ψηφιακή προστασία

Προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο μας για έναν ψηφιακό κόσμο χωρίς υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), πρέπει όχι μόνο να αντιδρούμε στην κακοποίηση αλλά και να επικεντρωθούμε στην πρόληψη της κακοποίησης προτού συμβεί.

Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για παιδιά και εφήβους.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που απορρέουν από την χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) κυρίως από ανήλικους χρήστες