Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε λειτουργία το αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο Cyberalert, μέσω του πανελλαδικού αριθμού κλήσης 11188, με σκοπό την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που επιτρέπει το πρωτόκολλο επικοινωνίας VoIP (Voice over IP), επιτυγχάνεται η πλέον βέλτιστη διαχείριση κλήσεων των πολιτών που καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 11188, με κόστος αστικής χρονοχρέωσης, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών στοιχείων (αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων).

Μέσα από ένα διαδραστικό ηχητικό μήνυμα ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί και να επιλύσει το πρόβλημα για το οποίο κάλεσε αυτοματοποιημένα, είτε ακολουθώντας οδηγίες ανηρτημένες στην ιστοσελίδα www.cyberalert.gr της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε υποβάλλοντας ηλεκτρονικά καταγγελία στην πλατφόρμα portal.astinomia.gr και ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Ηλεκτρονικά οι καταγγελίες γίνονται μέσα από το gov.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ξεκινήστε νωρίς: Μιλήστε στα παιδιά σας για την κυβερνοασφάλεια

Στo νέο άρθρο της στήλης SecurityWatch, ρωτάμε έναν ειδικό για το πώς τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν την κυβερνοασφάλεια και να εστιάσουν σε αυτήν, όταν κάνουν τα μαθήματά τους ή όταν παίζουν.

Κατανόηση και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο

Η βία με βάση το φύλο (GBV) είναι ένα ζήτημα που επεκτείνει την εμβέλειά του στην ψηφιακή σφαίρα, διαμορφώνοντας τις εμπειρίες των ατόμων στο διαδίκτυο.

MenABLE: Ενδυνάμωση ενάντια στην έμφυλη διαδικτυακή βία

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων. Μια από τις βασικές ανησυχίες των γονιών που πολλές φορές γίνεται και αιτία σύγκρουσης μέσα στο σπίτι είναι ο χρόνος που αφιερώνουν οι έφηβοι στα κοινωνικά δίκτυα.