Το Instagram κυκλοφόρησε ένα update στα φίλτρα ευαίσθητου περιεχομένου του για τους εφήβους, προκειμένου να μειωθεί η έκθεση σε επιβλαβές περιεχόμενο.

Τα τελευταία χρόνια, το Instagram προσπάθησε να είναι μια ασφαλέστερη πλατφόρμα για τους εφήβους αφού πολλοί ειδικοί σε θέματα ιδιωτικότητας και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των παιδιών ισχυρίστηκαν ότι η εφαρμογή δεν είναι ασφαλής για τους ανήλικους. Το Instagram είχε αρχικά πει ότι θα κυκλοφορούσε μια παιδική έκδοση της εφαρμογής το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε. Στη συνέχεια, αποφάσισε να ενημερώσει τα φίλτρα ευαίσθητου περιεχομένου με τα tags “More”, “Standard” και “Less”. Κάθε tag παρέχει στους εφήβους ένα ειδικό επίπεδο πρόσβασης σε διαφορετικό περιεχόμενο.

Τα φίλτρα έχουν οριστεί στο επίπεδο “Standard” από προεπιλογή, το οποίο θεωρείται μέτρια επιλογή. Ωστόσο, με τη νέα ενημέρωση, το φίλτρο ευαισθησίας για νέους χρήστες κάτω των 16 ετών έχει πλέον ρυθμιστεί σε “Less” για να εμφανίζει την ελάχιστη ποσότητα επιβλαβούς περιεχομένου. Η νέα ρύθμιση επηρεάζει όλα τα μέρη της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων της σελίδας Explore, του Search, των Reels, των Προτεινόμενων λογαριασμών, των Feed Recommendations και άλλων.

Το Instagram ενημερώνει τα φίλτρα ευαίσθητου περιεχομένου για χρήστες κάτω των 16 ετών

Οι χρήστες κάτω των 16 ετών που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή την εφαρμογή καλούνται από την εταιρεία να ενημερώσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας. Το Instagram ζητά τώρα από τους εφήβους να ελέγξουν «ποιοι μπορούν να αναδημοσιεύσουν το περιεχόμενό τους, ποιοι μπορούν να στείλουν μηνύματα και να επικοινωνήσουν μαζί τους, ποιο περιεχόμενο μπορούν να δουν και πώς μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο που αφιερώνουν στο Instagram».

Το Instagram ελπίζει ότι η νέα ρύθμιση θα περιορίσει τους εφήβους από την πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η γνώση της σωστής ηλικίας των χρηστών εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή πρόκληση για αυτήν την πλατφόρμα, καθώς πολλοί ανήλικοι χρήστες εξαπατούν την εφαρμογή με λάθος καταχωρίσεις ηλικίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα την επαλήθευση ηλικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία απαιτεί από τους χρήστες να ανεβάζουν έγκυρα έγγραφα ταυτοποίησης κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα.

Το Amber Alerts είναι μια άλλη δυνατότητα που προστέθηκε στη ροή των χρηστών των ΗΠΑ για να βοηθήσει στην εύρεση παιδιών που έχουν απαχθεί. Εάν θέλετε να ελέγξετε τα φίλτρα ευαίσθητου περιεχομένου σας, μπορείτε να μεταβείτε στα Profile, Settings, Account και Sensitive Content Control για να δείτε τις προεπιλεγμένες επιλογές ασφαλείας. Καθώς προκύπτουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στις κοινωνικές πλατφόρμες, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε περισσότερες λειτουργίες εστιασμένες στο απόρρητο στο Instagram.

Πηγή: androidheadlines.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *