Το YouTube λανσάρει έναν video player χωρίς διαφημίσεις για εκπαίδευση

Το YouTube λέει ότι λανσάρει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο για εκπαιδευτικές εφαρμογές που καταργεί διαφημίσεις, εξωτερικά links και προτάσεις, ώστε οι θεατές να μπορούν να «αποφύγουν τους περισπασμούς».

Σε μια ανάρτηση σήμερα, το YouTube λέει ότι θα προσθέσει περισσότερες εκπαιδευτικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου για τους δημιουργούς να προσφέρουν δομημένα μαθήματα σε βίντεο. Ως εκ τούτου, οι δημιουργοί δεν θα χρειάζεται να κατευθύνουν τους θαυμαστές τους σε άλλους ιστότοπους ή εφαρμογές.

Το να υπάρχει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής χωρίς τον αλγόριθμο προτάσεων του YouTube είναι πολύ καλό για τους μαθητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για το σχολείο. Ο αλγόριθμος συστάσεων του YouTube είναι αντικείμενο ελέγχου για χρόνια σχετικά με το πώς μπορεί να προβάλει ακραίο περιεχόμενο και παραπληροφόρηση.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής χωρίς διαφημίσεις και προτάσεις στην αρχή θα είναι ανοιχτό σε επιλεγμένους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών τεχνολογίας εκπαίδευσης όπως το EDpuzzle, το Google Classroom, το Πανεπιστήμιο Purdue και το Purdue Global.

Το YouTube ανακοίνωσε και νέα εργαλεία για δημιουργούς που δημιουργούν εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα — συμπεριλαμβανομένων τρόπων χρέωσης των viewers για τα βίντεό τους. Από την επόμενη χρονιά, ορισμένοι δημιουργοί θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν ή επί πληρωμή “μαθήματα”, με video-playlist που έχουν ρυθμιστεί για το κοινό. Εάν ένας viewer αγοράσει ένα μάθημα, θα μπορεί να παρακολουθήσει το περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις και να παίξει τα βίντεο στο παρασκήνιο. Τα μαθήματα θα έρθουν πρώτα στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα σε έκδοση beta.

Τέλος, το YouTube ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα κουίζ που μπορούν να ρυθμίσουν οι δημιουργοί στην καρτέλα community του καναλιού τους, η οποία σχετίζεται με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που δημιουργούν. Η εταιρεία θα παρουσιάσει κουίζ σε έκδοση beta τους επόμενους μήνες, με τους δημιουργούς να έχουν πρόσβαση στη λειτουργία τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: theverge.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *