Το TikTok γίνεται όλο και πιο ‘ιδιωτικό’ ως default για τους νεότερους χρήστες, εφαρμόζοντας μια ρύθμιση απορρήτου για νέους αλλά και ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς.

Ο Eric Han, Head of US Safety στο TikTok, ανακοίνωσε πως από σήμερα “αλλάζουμε τη default ρύθμιση απορρήτου για όλους τους λογαριασμούς χρηστών ηλικίας 13-15 ετών σε ιδιωτικό λογαριασμό”. Κάνοντας ως defaul τον ιδιωτικό λογαριασμό, σημαίνει πως μόνο κάποιος που έχει εγκριθεί ως ακόλουθος μπορεί να παρακολουθήσει τα βίντεο του χρήστη.

Η ίδια ηλικιακή ομάδα αναλαμβάνει και περισσότερο έλεγχο στους λογαριασμούς της, μέσα από καινούργιες επιλογές. Πλέον, είναι δυνατός ο περιορισμός του ποιοι μπορούν να σχολιάσουν δημοσιεύσεις με τις επιλογές “Φίλοι” ή “Κανείς”. Η επιλογή “Όλοι” έχει αφαιρεθεί. Οι επιλογές Duet και Stitch, που επιτρέπουν σε περιεχόμενο TikTok να χρησιμοποιηθεί ως κλιπς ή να ενσωματωθεί στο βίντεο ενός χρήστη, θα περιορίζονται πλέον μόνο για χρήστες 16 και άνω. Τα video downloads θα αφαιρεθούν και αυτά ως επιλογή για οποιονδήποτε κάτω από 16 χρονών, ενώ το “προτείνετε το λογαριασμό σας σε άλλους” θα βρίσκεται απενεργοποιημένο by default.

Αυτές οι αλλαγές προστίθενται σε μέτρα που έχει ήδη λάβει το TikTok, ώστε να περιορίσει τα άμεσα μηνύματα και τα ψηφιακά δώρα για χρήστες μικρής ηλικίας, ενώ έχει παρουσιάσει και μια δυνατότητα Family Pairing που επιτρέπει στους κηδεμόνες τους να βοηθούν στο να μένουν οι χρήστες ασφαλείς. Για χρήστες κάτω των 13 χρόνων, κυκλοφορεί μια περιορισμένης εμπειρίας έκδοση της εφαρμογής με το όνομα TikTok for Younger Users.

Πηγή: PC Magazine

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *