Η Apple αποκάλυψε το iOS 17 και όλα τα νέα χαρακτηριστικά που αυτό φέρνει στα smartphones της. Μεταξύ άλλων, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας για έξυπνα τηλέφωνα μπλοκάρει αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα και τα αρχεία που μπορεί να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως γυμνό.

Ένα θόλωμα εφαρμόζεται σε εικόνες με ευαίσθητο περιεχόμενο που στέλνονται στο Messages, στο AirDrop, στο Contact Posters για την εφαρμογή Phone, στα μηνύματα του FaceTime, και όλες τις third-party εφαρμογές.

Με αυτόν τον τρόπο, το iOS 17 αποτρέπει τη θέαση μη επιθυμητού περιεχομένου από τους χρήστες των iPhone. Ωστόσο, όποιος θέλει μπορεί να δει το περιεχόμενο πατώντας το κουμπί “Show”.

Οι προειδοποιήσεις για ευαίσθητο περιεχόμενο (Sensitive Content Warnings) λειτουργούν όπως και το Communication Safety που έχει βάλει η Apple για την προστασία των παιδιών.

Για όποιον δεν γνωρίζει, είναι μία λειτουργία που εντοπίζει ανεπιθύμητο περιεχόμενο και αποτρέπει την προβολή του. Όλη η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην ίδια τη συσκευή.

Το Sensitive Content Warnings αποτελεί επέκταση του Communication Safety και είναι διαθέσιμο στο iOS 17. Επιπλέον, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple είναι αυτή που επεκτείνει τη δράση του Sensitive Content Warnings στο AirDrop, τον επιλογέα φωτογραφιών σε όλη την έκταση του συστήματος, τα μηνύματα του FaceTime, και όλες τις third-party εφαρμογές.

Πηγή: PhoneArena.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Cyberkid

Μέσα από το Cyberkid μπορείτε να ενημερωθείτε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που υπάρχουν.

Βοηθώντας το παιδί να χρησιμοποιεί υπεύθυνα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και διαρκώς εμφανίζονται νέα προγράμματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον παιδιών και νέων.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Η επιτροπή RSA, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της CISA, Chris Krebs, λέει ότι η αλήθεια συνεχίζει να απειλείται από τη διάδοση παραπληροφόρησης.