Η Apple έχει περιορίσει τη χρήση του ChatGPT και άλλων εξωτερικών βοηθητικών προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης από τους υπαλλήλους της, καθώς αναπτύσσει τη δική της παρόμοια τεχνολογία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σύμφωνα με έγγραφο που είδε η Wall Street Journal και άτομα που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν το θέμα, η Apple ανησυχεί ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης ενδέχεται να διαρρεύσουν εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας. Εκτός από το ChatGPT, η Apple έχει απαγορεύσει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το Copilot του GitHub, ένα εργαλείο που βοηθά στη συγγραφή κώδικα με αυτόματη συμπλήρωση.

Πολλές επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης, απέφυγαν να υιοθετήσουν το ChatGPT από φόβο ότι οι υπάλληλοί τους θα μπορούσαν να δώσουν κατά λάθος ευαίσθητες πληροφορίες proprietary στο chatbot. Η Samsung απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν βοηθητικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, αφού ανακάλυψε ότι το προσωπικό είχε ανεβάσει ευαίσθητο πηγαίο κώδικα στην πλατφόρμα. Λέγεται ότι η εταιρεία ανησυχούσε ότι τα δεδομένα που διαβιβάζονται σε πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των Bing και Google Bard, θα μπορούσαν τελικά να αποκαλυφθούν σε άλλους χρήστες. Η JPMorgan Chase και η Verizon έχουν απαγορεύσει ομοίως τη χρήση αυτών των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η OpenAI έχει ήδη πουλήσει στη Morgan Stanley μια ιδιωτική υπηρεσία ChatGPT που επιτρέπει στους υπαλλήλους της να θέτουν ερωτήσεις και να αναλύουν το περιεχόμενο χιλιάδων εγγράφων έρευνας αγοράς της τράπεζας. Η Microsoft επεξεργάζεται μια έκδοση του ChatGPT που απευθύνεται σε επιχειρηματικούς πελάτες για να αντιμετωπίσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Apple, η οποία προφανώς εργάζεται πάνω στα δικά της μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Επικεφαλής είναι ο ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Machine Learning and AI Strategy John Giannandrea. Ο Giannandrea, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν για την Google, αναφέρεται πλέον απευθείας στον CEO της Apple, Tim Cook. Η Wall Street Journal δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι περιλαμβάνουν προς το παρόν οι προσπάθειες AI της Apple.

Χθες, το ChatGPT της OpenAI έγινε προσβάσιμο στο διαδίκτυο και μέσω διαφόρων εφαρμογών iOS τρίτων κατασκευαστών και η εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη εφαρμογή ChatGPT για χρήστες iPhone και iPad.

Πηγή: macrumors.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Η OpenAI μπορεί να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα

Η OpenAI, η μητρική εταιρεία της ChatGPT, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μια αναφορά από το The Information μέσω του XDA.

Θεωρητικός φυσικός αποκαλεί τα chatbots “δοξασμένα μαγνητόφωνα”

Η ανησυχία του κοινού για τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι λανθασμένη, σύμφωνα με τον θεωρητικό φυσικό Michio Kaku.

Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να λογοδοτούν για την παραπληροφόρηση

Η επιτροπή RSA, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της CISA, Chris Krebs, λέει ότι η αλήθεια συνεχίζει να απειλείται από τη διάδοση παραπληροφόρησης.