Επιτέλους έφτασε η μέρα, η Meta (πρώην Facebook) επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την απενεργοποίηση της παρακολούθησης στις πλατφόρμες της. Αλλά προτού ενθουσιαστείτε πολύ, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις που πρέπει να γνωρίζετε. Αφού της επιβλήθηκαν πολλές φορές πρόστιμα από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, η Meta προβαίνει σε αλλαγή των πρακτικών εντοπισμού της.

Αρχικά, η Meta απείλησε να αφαιρέσει τις εφαρμογές Facebook και Instagram από την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά αυτή η μπλόφα έπεσε στο κενό. Τώρα η εταιρεία βρήκε μια νέα λύση, να επιτρέψει στους χρήστες να εξαιρεθούν από την παρακολούθηση, αλλά μόνο στην ΕΕ. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Meta θα επιτρέψει στους χρήστες της ΕΕ να αποφύγουν την παρακολούθηση στις πλατφόρμες.

Αυτοί οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μια έκδοση των υπηρεσιών της Meta, σε πλατφόρμες όπως το Facebook, που θα τους στοχεύει μόνο με διαφημίσεις που βασίζονται σε ευρείες κατηγορίες, όπως το εύρος της ηλικίας τους και η γενική τους τοποθεσία – χωρίς να χρησιμοποιεί, όπως κάνει τώρα, δεδομένα όπως τα βίντεο που παρακολουθούν ή το περιεχόμενο στο οποίο κάνουν κλικ μέσα στις εφαρμογές της.

Ενώ όλα αυτά ακούγονται ωραία και καλά επιφανειακά, φαίνεται ότι η Meta σχεδιάζει να κάνει τη διαδικασία της εξαίρεσης πονοκέφαλο. Με βάση το δημοσίευμα της WSJ, οι χρήστες της ΕΕ που θέλουν να εξαιρεθούν θα πρέπει να υποβάλουν μια ηλεκτρονική φόρμα που αντιτίθεται στη χρήση από τη Meta της δραστηριότητάς τους εντός της εφαρμογής για διαφημίσεις. Από εκεί και πέρα, η Meta θα αξιολογήσει την αίτηση και θα αποφασίσει αν θα εφαρμόσει την αλλαγή.

Παρόλο που οι νόμοι της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υποχρεώνουν τη Meta να αλλάξει τις πρακτικές παρακολούθησης, στο Facebook και το Instagram, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν θα τα παρατήσει αμαχητί.

Πηγή: Wall Street Journal

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *