Η Apple φαίνεται ότι θέλει να φέρει το Face ID στα Mac, τόσο στα laptop MacBook Pro όσο και στα desktop iMac. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει την πιθανότητα αυτή η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου να περάσει στο οικοσύστημα των Mac. Ωστόσο, αν και η εξέλιξη αυτή είναι συναρπαστική, είναι σημαντικό να μην θέσουμε τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά, ακόμη.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τίτλο “Light Recognition Module for Determining a User of a Computing Device”, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Apple να ενισχύσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στις συσκευές της, ειδικά σε μια εποχή όπου οι χρήστες βασίζονται όλο και περισσότερο στους Mac για μια πληθώρα προσωπικών και ευαίσθητων εργασιών. Αυτή η πατέντα εμβαθύνει κυρίως στην ενσωμάτωση του Face ID στα MacBooks, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία αναγνώρισης “φωτεινών μοτίβων”.

Το έγγραφο περιγράφει σχολαστικά την περίπλοκη διαδικασία προβολής και ανίχνευσης του φωτός, που περιλαμβάνει έναν πομπό φωτός και έναν ανιχνευτή για την αναγνώριση συγκεκριμένων μοτίβων. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση, η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τους περιορισμούς των κομψών και λεπτών συσκευών της Apple. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τονίζει την ανάγκη για μηχανισμούς ελέγχου ταυτότητας που είναι συμπαγείς και λεπτοί, και όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στην ακρίβεια.

Ίσως αναρωτιέστε για το notch ή punch hole που έχει γίνει συνώνυμο του Face ID στα iPhone. Είναι ενδιαφέρον ότι και τα MacBooks φαίνεται να προετοιμάζονται για την άφιξη του Face ID. Επί του παρόντος, το notch του MacBook κρύβει την κάμερα. Ωστόσο, οι αισθητήρες TrueDepth, συμπεριλαμβανομένων μιας κάμερας υπερύθρων, μιας κανονικής κάμερας, αισθητήρων φωτεινότητας και προσέγγισης, και άλλα, καταλαμβάνουν αρκετό χώρο.

Η Apple εργάζεται σταθερά για να μειώσει το μέγεθος του notch, όπως και για τη μετατροπή του στα iPhone στο Dynamic Island. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διερευνά ακόμη και διάφορα σχήματα για την απόκρυψη αυτών των εξαρτημάτων στους Mac, όπως κύκλους, ελλείψεις ή πολυγωνικά σχήματα. Γιατί αν το notch είναι άσχημο σε tablet και laptop, τότε τα punch hole θα είναι ακόμη πιο άσχημα.

Ενώ η πατέντα επικεντρώνεται κυρίως σε φορητούς υπολογιστές, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα σχέδιο στο έγγραφο παρουσιάζει το Face ID notch σε ένα πλαίσιο τύπου iMac. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια πατέντας δεν εγγυάται την άμεση, ή γενικά, την κυκλοφορία ενός προϊόντος. Η Apple διερευνά συνεχώς διάφορες τεχνολογίες και οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι μόνο μία πτυχή της διαδικασίας που ακολουθεί.

Πηγή: appleinsider.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *