Φαίνεται ότι η Google επιστρέφει στην κυκλοφορία των μηνιαίων ενημερώσεών την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android του Νοεμβρίου κυκλοφόρησε την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου και εχθές έγινε διαθέσιμη η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του Δεκεμβρίου. Το αν η Google παραμένει προσηλωμένη στο χρονοδιάγραμμα είναι άγνωστο, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η αυτή έκδοση δεν περιελάμβανε ενημέρωση για τα τηλέφωνα Pixel.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο η ενημέρωση των Pixel δεν κυκλοφόρησε την πρώτη Δευτέρα του Δεκεμβρίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ενημέρωση του Δεκεμβρίου για τα Pixel θα είναι μια τριμηνιαία έκδοση, ή αλλιώς το Pixel Feature Drop, και η Google θα προτιμούσε να το κάνει μεγάλο θέμα κυκλοφορώντας μια μεγάλη έκδοση, αντί να τη σπάσει σε κομμάτια.

Η ενημερωμένη έκδοση Δεκεμβρίου θα έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά για τα επιλέξιμα τηλέφωνα Pixel. Ένα χαρακτηριστικό που έρχεται για το Pixel 8 Pro είναι το Video Boost, το οποίο παίρνει βίντεο που έχει καταγραφεί από το τηλέφωνο, δημιουργεί δύο αντίγραφα και στέλνει το ένα μέσω του cloud στη Google. Οι υπολογιστικές δυνατότητες φωτογραφίας της εταιρείας “ενισχύουν” το βίντεο. Όταν το βίντεο είναι έτοιμο, ο χρήστης λαμβάνει μια ειδοποίηση και το βίντεο αποστέλλεται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Πάμε στο σημαντικό κομμάτι της ενημερωμένης έκδοσης του Δεκεμβρίου. Το CVE-2023-40088 είναι μια κρίσιμη ευπάθεια του Android που η Google επιδιόρθωσε με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας. Η ενημέρωση περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για το CVE-2023-40088, μία από τις 85 ευπάθειες που επιδιορθώνονται μέσω αυτής. Η συγκεκριμένη ευπάθεια αναφέρεται ως RCE ή Remote code execution και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιτιθέμενους για να τοποθετήσουν τον δικό τους κώδικα στο σύστημα ενός τηλεφώνου-στόχου, χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη. Είναι άγνωστο αν αυτή η ευπάθεια έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στο παρελθόν.

Πηγή: BleepingComputer.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Google: Το Flood Hub έρχεται στην Ελλάδα

Το Flood Hub επεκτείνεται σε 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παρέχοντας προβλέψεις έως και 7 ημέρες πριν από μια πλημμύρα, σε 460 εκατομμύρια ανθρώπους.

ChatGPT: Πώς το χρησιμοποιούν 10 διαφορετικές βιομηχανίες;

Το ChatGPT έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας και όλο και περισσότερες βιομηχανίες πειραματίζονται μαζί του καθημερινά.

Google Bard: Τέλος στην Ευρώπη

Η Google, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδίαζε να φέρει την Bard και στην Ευρώπη, δυστυχώς όμως το σχέδιο βρίσκει εμπόδια.