Οι αρχές της κομητείας Άρλινγκτον διερευνούν ενεργά ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας σχετικά με την απανεργοποίηση κινητών τηλεφώνων στο λύκειο Washington Liberty στις 29 Νοεμβρίου. Φαίνεται ότι ένας μαθητής χρησιμοποίησε μια ηλεκτρονική συσκευή μεταξύ 10:45 π.μ. και 13:30 μ.μ., με αποτέλεσμα την επενεργοποίηση των κοντινών iPhone. Οι αρχές επιβολής του νόμου αναγνώρισαν τον εμπλεκόμενο μαθητή και προσδιόρισαν τη μέθοδο εισβολής, αλλά διαβεβαίωσαν την κοινότητα ότι δεν υπάρχει καμία συνεχιζόμενη απειλή που να σχετίζεται με το περιστατικό.

Αν και ο ακριβής αριθμός των επηρεαζόμενων τηλεφώνων παραμένει ασαφής, οι αρχικές αναφορές υποδηλώνουν ότι ο αντίκτυπος εντοπίστηκε στην περιοχή του σχολείου. Οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι ο μαθητής ενδέχεται να χρησιμοποίησε μια συσκευή Flipper Zero, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη δοκιμή σημάτων ραδιοσυχνοτήτων και τον έλεγχο συσκευών όπως τηλεοράσεις. Ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI Ντάρεν Μοτ εξήγησε ότι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα επέτρεψε στον μαθητή να συνδεθεί σε iPhone με ανοιχτό Bluetooth, προκαλώντας την απενεργοποίηση τους με τη δημιουργία πολλαπλών αναδυόμενων παραθύρων.

Οι γονείς ενημερώθηκαν αμέσως για το περιστατικό, ενώ ορισμένοι εξέφρασαν ανησυχίες για την έκταση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών από τους μαθητές. Η αστυνομία της κομητείας Άρλινγκτον και τα δημόσια σχολεία του Άρλινγκτον ενθαρρύνουν τα άτομα των οποίων τα τηλέφωνα επηρεάστηκαν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αναφορές στην αστυνομία ή να επικοινωνήσουν με τη γραμμή πληροφοριών.

Ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Μοτ τόνισε τη σημασία της τακτικής ενημέρωσης των ηλεκτρονικών συσκευών για την προστασία από πιθανά τρωτά σημεία που εκμεταλλεύονται κακόβουλοι φορείς. Παρά τον ανασταλτικό χαρακτήρα του περιστατικού, σημείωσε ότι λειτούργησε περισσότερο ως ενόχληση παρά ως πρόκληση μόνιμης ζημίας.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας της κομητείας Άρλινγκτον την Τρίτη. Το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για αυξημένη ευαισθητοποίηση όσον αφορά την ασφάλεια των συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, και τις πιθανές συνέπειες της μη ενημέρωσης τους με τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού.

Πηγή: Fox5dc.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνο malware σε δημοφιλή apks τύπου Youtube και Netflix

Ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους ενός νέου Android malware που προσπαθεί να κρύψει την ταυτότητά του σε δημοφιλείς εφαρμογές για την υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών.

Ποιο NFC; Πληρωμές με QR code μέσω Google Wallet

Ακόμη και σήμερα το NFC δεν αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των smartphones. Οπότε, τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν έχουν συσκευή που υποστηρίζει NFC;

Το Magecart malware χτυπά ξανά και ξανά σε e-commerce websites

Το shopping cart malware, γνωστό ως Magecart, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στην εργαλειοθήκη των επιτιθέμενων, και παρά τις προσπάθειες για τον μετριασμό και την εξάλειψη της παρουσίας του, παραμένει φουλ ενεργό.