Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανέφερε την προηγούμενη Παρασκευή ότι τα μέτρα που έχει βάλει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης καταργούνται οριστικά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι πλατφόρμες των social media, όπως το Facebook και το Twitter βρέθηκαν υπό πίεση να σταματήσουν τη παραπληροφόρηση όσον αφορά την πανδημία.

Το Facebook αναφέρει ότι κατέβασε περίπου 1.3 εκατομμύρια fake λογαριασμούς το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου και αφαίρεσε περισσότερα από 12 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου που αφορούσαν τον Covid 19 και τα εμβόλια.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν σε χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την εταιρεία να αναφέρει ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές όσον αφορά την παραπληροφόρηση.

Πηγή: Reuters.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ο Microsoft Edge διαφημίζει το Bing στον ιστότοπο του Google Bard

Σε μια έκδοση του Edge για προγραμματιστές εντοπίστηκε μια διαφήμιση του Bing με τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη διεύθυνση URL του Google Bard.

Οι 13 Android εφαρμογές που πρέπει άμεσα να διαγραφούν από το smartphone σου

Η ομάδα της McAfee εντόπισε 25 εφαρμογές οι οποίες περιείχαν το Xamalicious malware.

Η νέα PhaaS «Greatness» απλοποιεί τις επιθέσεις phishing Microsoft 365

Η πλατφόρμα Phishing-as-a-Service (PhaaS) με την ονομασία “Greatness” σημείωσε εκτόξευση της δραστηριότητας της, καθώς στοχεύει οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Microsoft 365 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.