Η Google, που ξεκίνησε ως μια ταπεινή μηχανή αναζήτησης το 1998, έχει διανύσει μια αξιοσημείωτη 25ετή πορεία που χαρακτηρίζεται από τη διαφοροποίηση σε πολλούς τομείς. Ο αναμφισβήτητος αντίκτυπός της, ιδίως στον τομέα των smartphones αιχμής, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς των χρηστών. Ωστόσο, η άνοδος της Google προς την επιτυχία δεν ήταν απαλλαγμένη από λάθη, τα οποία είναι ιδιαίτερα εμφανή στο ταραχώδες έτος 2023.

Η χρονιά ξεκίνησε με τη Google να γίνεται πρωτοσέλιδο για μαζικές απολύσεις, μια στρατηγική κίνηση που αποδίδεται σε οικονομικούς λόγους. Περίπου 12.000 εργαζόμενοι, που αποτελούσαν το 6% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, απολύθηκαν, αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε ο κολοσσός της αναζήτησης στη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι νομικές εμπλοκές πρόσθεσαν επιπλέον προβλήματα στο “κεφάλι” της Google. Τόσο οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εξέταζαν τις πρακτικές αναζήτησης της εταιρείας και την επιχείρηση διαδικτυακής διαφήμισης για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Η παρουσίαση του Google Bard, της απάντησης της εταιρείας στο φαινόμενο ChatGPT, κατέδειξε μια βιαστική και κάπως ασυντόνιστη προσέγγιση. Τα επακόλουθα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων ανακριβειών σε ένα διαφημιστικό βίντεο και μια βιαστική παρουσίαση του προϊόντος, υποδήλωναν μια απροετοίμαστη απάντηση στον αναδυόμενο ανταγωνισμό.

Το λανσάρισμα του Pixel 8 Pro επέτεινε περαιτέρω τους αγώνες της Google το 2023, με χαρακτηριστικά όπως το Zoom Enhance και το Video Boost να διαφημίζονται στη σκηνή, για να αποκαλυφθούν ως ημιτελή. Η ενσωμάτωση ενός αισθητήρα θερμοκρασίας, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος, αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην έγκριση του FDA, καθιστώντας τη χρησιμότητά του αμφισβητήσιμη.

Το Pixel Watch της Google δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών, καθώς η αντικατάσταση της οθόνης αποτελεί μεγάλο ζήτηση, αφήνοντας στους χρήστες περιορισμένες επιλογές επισκευής. Παρά τις αναποδιές αυτές, η εισαγωγή του μοντέλου Gemini AI, με σχέδια ενσωμάτωσής του σε διάφορα προϊόντα, σηματοδοτεί μια πιθανή ανατροπή του όχι και τόσο καλού 2023 για τη Google.

Πηγή: AndroidPolice.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Η Meta ετοιμάζει AI chatbot για συλλογή προσωπικών πληροφοριών

Η Meta φαίνεται ότι σχεδιάζει να ασχοληθεί με την AI ακολουθώντας διαφορετική προσέγγιση από τις άλλες εταιρείες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέο malware επαναφέρει cookies και παραβιάζει λογαριασμούς Google

Μια σοβαρή ευπάθεια που σχετίζεται με τα cookies, η οποία περιλαμβάνει malware που διεισδύει σε αρχεία από τον Chrome, φαίνεται να επιτρέπει την πρόσβαση σε λογαριασμούς Google ακόμη και μετά την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία

Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία.