Βρισκόμαστε στο τέλος του έτους και η Microsoft δημοσίευσε ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Edge παγκοσμίως για το 2023. Παρόλο που ο Edge δεν είναι ακριβώς το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία τεχνολογίας του Redmond προσθέτει τακτικά νέα χαρακτηριστικά σε αυτόν προκειμένου να προσελκύσει νέους πελάτες. Τώρα, η Microsoft μοιράστηκε ορισμένα στατιστικά στοιχεία που μπορεί να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες να δοκιμάσουν τον browser της.

Η Microsoft τόνισε ότι οι πελάτες του Edge έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια συνομιλίες Copilot. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι ο τεχνολογικός γίγαντας επιδιώκει να ενσωματώσει το AI λογισμικό Copilot σχεδόν σε όλες τις πτυχές της διαδικτυακής ζωής των χρηστών. Στο ίδιο πνεύμα, η Microsoft αποκάλυψε επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί 1,8 δισεκατομμύρια εικόνες με AI μέσω του Edge – πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο η εταιρεία κάνει τακτικά προόδους.

Η ασφάλεια βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο για το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Edge απέτρεψε 127 εκατομμύρια επιθέσεις phishing κατά τη διάρκεια του 2023, γεγονός που ισοδυναμεί με την αποτροπή τεσσάρων επιθέσεων phishing κάθε δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο.

Ο Edge προσέφερε επίσης χρηματικά οφέλη στους χρήστες του. Η Microsoft καυχήθηκε ότι οι χρήστες των ΗΠΑ που αξιοποίησαν τον Edge εξοικονόμησαν 400 δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ η παγκόσμια αγορά εξοικονόμησε συνολικά 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, οι gamer κέρδισαν 148 εκατομμύρια πόντους ανταμοιβής χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης – αναφορικά, αυτό είναι αρκετό για να πληρώσουν 1.000 χρόνια συνδρομής Xbox Game Pass Ultimate.

Μιλώντας περισσότερο για το gaming, η Microsoft τόνισε επίσης ότι οι χρήστες αφιέρωσαν 4,7 δισεκατομμύρια λεπτά παίζοντας casual games στον Edge από την έναρξη λειτουργίας του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού και ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων έπαιζε καθημερινά το παιχνίδι surf του προγράμματος περιήγησης.

Συνολικά, η Microsoft αναφέρει ότι αυτή ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Edge, καθώς άρχισε να τοποθετεί το λογισμικό ως έναν browser με τεχνητή νοημοσύνη. Δεν έχει αποκαλύψει τι θα ακολουθήσει για τον Edge, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη το 2024.

Πηγή: Microsoft.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Προσοχή, SpyLoan εφαρμογές υπόσχονται εύκολο χρήμα και απειλούν ζωές

Ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας ηλεκτρονικών συστημάτων ESET ανακάλυψαν ότι η δράση των SpyLoan εφαρμογών είναι σε μεγάλη έξαρση.

Τέλος οι δωρεάν συναλλαγές μέσω IRIS από 1η Ιανουαρίου

Δυστυχώς ούτε μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS θα βρουν οι επαγγελματίες μια διέξοδο για φθηνές συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Πλαστές αγγελίες εργασίας προωθούν το info-stealing malware Enigma

Μια καμπάνια κατασκοπείας που τρέχει από Ρώσους χάκερ χρησιμοποιεί πλαστές αγγελίες εργασίας για να στοχεύσει Ανατολικοευρωπαίους που απασχολούνται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, με στόχο να τους μολύνει με μια τροποποιημένη έκδοση του κακόβουλου λογισμικού Stealerium που ονομάζεται «Enigma».