Οι πληρωμές μέσω NFC είναι αρκετά δημοφιλείς και κερδίζουν διαρκώς έδαφος έναντι οποιασδήποτε άλλης μεθόδου συναλλαγών. Τα Google Wallet και Apple Pay είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιού. Όμως, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Ακόμη και σήμερα το NFC δεν αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των smartphones. Οπότε, τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν έχουν συσκευή που υποστηρίζει NFC; Από ότι φαίνεται, αυτό ακριβώς σκέφτηκε η Google και θα ενσωματώσει στο δικό της ψηφιακό πορτοφόλι τις πληρωμές μέσω ανάγνωσης QR code.

Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε αυτήν την αλλαγή κατά τη διάρκεια ενός event στη Βραζιλία. Όπως κάθε άλλο χαρακτηριστικό που λανσάρει η Google, οι πληρωμές με την ανάγνωση QR code μέσω του Wallet θα γίνει διαθέσιμο σε λίγες αγορές και σταδιακά θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

Πηγή: Google

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Chameleon Malware στο Android: Κλείνει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να σου κλέψει το PIN

Το Malware ξεγελάει τους χρήστες στο να ενεργοποιήσουν τα accessibility services, επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να κλείσουν το βιομετρικό ξεκλείδωμα, ώστε η συσκευή να ζητάει από τον χρήστη μόνο το PIN ξεκλειδώματος.

Παραβιασμένα sites διαδίδουν malware μέσω ψεύτικων Chrome updates

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διεισδύουν σε sites για να ενσωματώσουν κακόβουλα σενάρια που δημιουργούν ψευδείς ειδοποιήσεις ενημέρωσης του Google Chrome, εκθέτοντας τελικά ανυποψίαστους επισκέπτες ιστότοπων με κακόβουλο λογισμικό.

Η OpenAI μπορεί να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα

Η OpenAI, η μητρική εταιρεία της ChatGPT, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μια αναφορά από το The Information μέσω του XDA.