Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία.

Δεδομένα που ανήκουν σε συνδρομητές των εφημερίδων Blick και SonntagsBlick στα καντόνια Aargau, Solothurn και Basel-Country επηρεάστηκαν από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση, ανακοίνωσε η Blick το βράδυ της Πέμπτης.

Στην Tamedia, διευθύνσεις παράδοσης από τα ίδια καντόνια φέρεται να έχουν δημοσιευτεί στο dark web. Πρόκειται για ένα τμήμα του διαδικτύου που φιλοξενείται σε ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω εξειδικευμένων εργαλείων που παρέχουν ανωνυμία.

Τα συστήματα πληροφορικής του ελβετικού ομίλου εφημερίδων Neue Zürcher Zeitung (NZZ) δέχθηκαν επίθεση στις 24 Μαρτίου από μια ομάδα που υποτίθεται ότι αυτοαποκαλείται “Play”.

Οι χάκερ φέρεται να ζήτησαν λύτρα για να αποτρέψουν την δημοσίευση ευαίσθητων δεδομένων του προσωπικού στο dark web.

Την Τετάρτη, ο όμιλος εφημερίδων CH Media επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που εκλάπησαν από την εταιρεία κατά την πρόσφατη επίθεση ransomware είχαν δημοσιευθεί στο dark web.

Η CH Media επηρεάστηκε από την επίθεση επειδή αγοράζει υπηρεσίες IT από την NZZ. Μια άλλη εταιρεία που ανήκει στην CH Media είναι υπεύθυνη για την ταχυδρομική παράδοση των εφημερίδων Blick. Τα δεδομένα πελατών της Tamedia φέρεται να αποτελούνται από διευθύνσεις παράδοσης από τα ίδια καντόνια με αυτά της Blick.

Μετά το hack, οι τρεις εφημερίδες – Aargauer Zeitung, Luzerner Zeitung και St-Galler Tagblatt – αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τα διάφορα περιφερειακά τμήματα των εφημερίδων τους. Η NZZ εμφανιζόταν επίσης σε μειωμένη μορφή σε ορισμένες ημέρες. Έκτοτε, οι εφημερίδες επανήλθαν στην κανονική τους έκδοση.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευθεί στοιχεία της NZZ, επιβεβαίωσε η εταιρεία στο ελβετικό δημόσιο ραδιόφωνο SRF την Τετάρτη.

Οι κυβερνοεπιτιθέμενοι έχουν παραβιάσει αρκετούς ιδιωτικούς και δημόσιους στόχους της Ελβετίας τα τελευταία χρόνια, ενώ οι επιθέσεις με ransomware βρίσκονται σε έξαρση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο αμυντικός εργολάβος RUAG, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) και ελβετικοί δήμοι.

Πηγή: swissinfo.ch

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

New Vulnerability in Popular WordPress Plugin Exposes Over 2 Million Sites to Cyberattacks

Users of the Advanced Custom Fields plugin for WordPress are being urged to update version 6.1.6 following the discovery of a security flaw.

Chameleon Android malware: Μιμείται τραπεζικά και crypto apps

Από τις αρχές του 2021, ένα Android malware trojan με την ονομασία “Chameleon” έχει στοχεύσει χρήστες τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Πολωνία.

Οι προσπάθειες αναχαίτισης των ransomware αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Οι κυβερνητικές και βιομηχανικές προσπάθειες για την αναχαίτιση του ransomware αρχίζουν σιγά-σιγά να αποδίδουν καρπούς.