Η Google θα εισάγει ένα νέο μπλε σημάδι ελέγχου / επαλήθευσης (τύπου Twitter) δίπλα στα ονόματα επιλεγμένων αποστολέων στο Gmail για να πιστοποιήσει την ταυτότητά τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα νέα σύμβολα ελέγχου θα εμφανίζονται αυτόματα δίπλα στα ονόματα εταιρειών που έχουν ενεργοποιήσει το Brand Indicators for Message Identification (BIMI) feature του Gmail.

Η λειτουργία BIMI, που εφαρμόζεται από το 2021, απαιτεί από τους αποστολείς να επαληθεύουν το λογότυπο της εταιρείας τους και να χρησιμοποιούν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας, ώστε να εμφανίζουν το λογότυπο της εταιρείας τους ως avatar στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα. Τώρα, οι χρήστες Gmail μπορούν να δουν ένα μπλε σημάδι επαλήθευσης για τους αποστολείς που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα BIMI. Η Google αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους χρήστες να διακρίνουν ποια μηνύματα προέρχονται από νόμιμους αποστολείς και ποια είναι πλαστά.

Όταν τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το μπλε σημάδι δίπλα στο όνομα του αποστολέα, θα εμφανιστεί μια ακίδα που αναφέρει ότι έχει επαληθευτεί ότι ο αποστολέας του email είναι ο κάτοχος του domain και του λογότυπου που φαίνεται στην εικόνα προφίλ.

Ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας email βοηθά τους χρήστες και τα συστήματα ασφαλείας email να αναγνωρίζουν και να σταματούν τα ανεπιθύμητα μηνύματα, και επίσης επιτρέπει στους αποστολείς να αξιοποιήσουν την εμπιστοσύνη της επωνυμίας τους“, έγραψε η Google. “Αυτό αυξάνει την εμπιστοσύνη στις πηγές email και δίνει στους αναγνώστες μια καθηλωτική εμπειρία, δημιουργώντας ένα καλύτερο οικοσύστημα email για όλους“.

Τα μπλε σημάδια επαλήθευσης που έρχονται στο Gmail υπάρχουν και στο Twitter, αλλά και πολλές άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Pinterest, το TikTok χρησιμοποιούν κάποια αντίστοιχη μορφή επαλήθευσης. Επιπλέον, τον Μάρτιο, η Meta κυκλοφόρησε τα σημάδια επαλήθευσης επί πληρωμή, ενώ ακόμη και το LinkedIn εισήγαγε πρόσφατα σήματα επαλήθευσης.

Το Gmail έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζει τα μπλε σημάδια επαλήθευσης τόσο στους λογαριασμούς Workspace όσο και στους προσωπικούς λογαριασμούς Google, οπότε πιθανότατα θα αρχίσετε να τα βλέπετε σύντομα.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά τα θύματά τους με phishing emails που φαίνεται να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Χρησιμοποιούν επωνυμίες και φωτογραφίες με το logo γνωστών εταιρειών για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Τα μπλε σημάδια επαλήθευσης στο Gmail μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση αυτής της απειλής.

Πηγή: techcrunch.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν Antivirus ή Πληρωμένο? Η Καλύτερη Προστασία Για Τα Windows

Στην εποχή του Internet που ζούμε, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, δε νοείται να μην αξιοποιούμε ένα λογισμικό για την απαραίτητη προστασία από ιούς στο PC.

Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου

Για να μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο, τα παιδιά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.

Ενήλικη πορνογραφία στο διαδίκτυο

Η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Help-line.gr δέχεται αρκετές αναφορές από γονείς για την πορνογραφία στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα αφορά στην έκθεση παιδιών από μικρή ηλικία έως και εφηβεία σε ποικιλόμορφο πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο.