Η Κίνα προτείνει νόμο που θα περιορίζει τη χρήση smartphone από τα παιδιά. Οι κατασκευαστές smartphone και οι προγραμματιστές λογισμικού ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόσουν τη λεγόμενη “λειτουργία ανηλίκων”.

Η Κίνα καθιστά σαφές ότι βλέπει τα παιδιά που χρησιμοποιούν υπερβολικά τα smartphone ως τεράστιο πρόβλημα. Ανησυχώντας για τον εθισμό στα smartphones που αναπτύσσεται σε πρώιμο στάδιο της ζωής τους, η χώρα εξετάζει τη δημιουργία ενός νόμου που θα ορίζει ρητά πόσο χρόνο μπορούν τα παιδιά να περνούν σε ένα smartphone κάθε μέρα.

Προφανώς, ένας τέτοιος νόμος θα ήταν απίστευτα δύσκολο να νομοθετηθεί σε ατομική βάση. Ωστόσο, αν περάσει θα ανάγκαζε τους κατασκευαστές smartphone ή/και τους προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων να θεσπίσουν νέους ελέγχους για τα παιδιά – μια “λειτουργία ανηλίκων” ή κάτι παρόμοιο.

Δυστυχώς, δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς θα είναι υπεύθυνος για αυτό το νέο εργαλείο. Θα είναι ο ίδιος ο κατασκευαστής smartphone; Αν ναι, εταιρείες όπως η Xiaomi, η OnePlus, η Samsung κ.λπ. θα πρέπει να προσθέσουν μια δευτερεύουσα λειτουργία στα δικά τους Android skin και η Apple θα πρέπει να κάνει το ίδιο στο iOS.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να είναι ευθύνη των προγραμματιστών λειτουργικών συστημάτων, πράγμα που θα σήμαινε ότι η Apple και η Google θα πρέπει να σχεδιάσουν και να επιτηρούν μια ειδική λειτουργία για παιδιά που χρησιμοποιούν smartphone.

Η προτεινόμενη νομοθεσία της Κίνας θα περιόριζε τη χρήση smartphone από τα παιδιά σε δύο ώρες την ημέρα για όλους τους ανθρώπους μεταξύ 16 και 18 ετών. Τα παιδιά μεταξύ οκτώ και 16 ετών θα περιορίζονταν σε μία ώρα κάθε μέρα και τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών σε μόλις 40 λεπτά. Όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τηλέφωνα από τις 10:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ.

Θεωρητικά, ένας ειδικός τρόπος λειτουργίας των τηλεφώνων θα καθιστούσε εφικτούς αυτούς τους περιορισμούς. Δεν είναι σαφές πώς θα λειτουργούσε και αν θα το έλεγχαν οι γονείς ή η κυβέρνηση. Θα μάθουμε περισσότερα εάν και όταν ο νόμος περάσει και τεθεί σε εφαρμογή.

Πηγή: Engadget.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής αποπλάνησης

Το “Grooming” αναφέρεται στις «ενέργειες που γίνονται σκόπιμα από κάποιον για να γίνει φίλος και να δημιουργήσει μια συναισθηματική σχέση με ένα παιδί, για να μειωθούν οι αναστολές του παιδιού για σεξουαλική δραστηριότητα».

Οι χάκερ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εκφοβισμό μέσω τηλεφώνου και email για να εκβιάσουν πληρωμές λύτρων

Καθώς το hack εξελίσσεται, οι χάκερ χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τον εκφοβισμό μέσω τηλεφώνου και email για να ζητήσουν χρήματα από τα θύματα.

«Η σελίδα δε βρέθηκε» (σφάλμα 404) αλλά μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί ένα παιδί που εξαφανίστηκε

Η έξυπνη αυτή ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe», της οποίας ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου αποτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Child Focus από το Βέλγιο και την εταιρεία FamousGrey.