Η Google σε νέα ανάρτηση που έκανε στο Blog της, ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά που θα στοχεύουν στα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης θα έχει τον έλεγχο για τα στοιχεία του που υπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμα από το ευρύ κοινό. Πέρσι η Google είχε ανακοινώσει το “Results About You”, που ήταν στο my activity, ώστε να μπορείς να αιτηθείς την αφαίρεση δεδομένων σου από την αναζήτηση, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις και email. Αυτό το εργαλείο θα αναβαθμιστεί σε ένα νέο κέντρο ελέγχου των δεδομένων μας, την προσεχή περίοδο.

Πλέον, ο χρήστης θα λαμβάνει ειδοποίηση, όταν η Google εντοπίζει ατομικές πληροφορίες στην αναζήτηση, ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να ψάξει όλο το διαδίκτυο για να βρει που κυκλοφορούν τα στοιχεία του. Μετά την ειδοποίηση, θα μπορούν αμέσως να κάνουν αίτημα αφαίρεσης από την αναζήτηση. Προς το παρόν η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο για τις ΗΠΑ, πιλοτικά. Σύντομα όμως θα το δούμε σε περισσότερες χώρες και γλώσσες.

Παράλληλα, ο χρήστης θα έχει και την ικανότητα να αφαιρεί φωτογραφίες που τον απεικονίζουν από την αναζήτηση. Αν για παράδειγμα έχετε ανεβάσει μια φωτογραφία σε κάποια ιστοσελίδα ή σε κοινωνικό δίκτυο, θα έχετε τον έλεγχο για το αν θα εμφανίζεται και στην αναζήτηση της Google. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φωτογραφίες παραμένουν στην Google, ακόμα και αν έχει αφαιρεθεί η φωτογραφία από το Facebook, για παράδειγμα. Πλέον θα μπορείτε να τις αφαιρέσετε και από την αναζήτηση.

Τέλος, η Google θα δίνει την δυνατότητα να δολώνουμε φωτογραφίες με ανήλικούς ή βίαιο περιεχόμενο, μέσω του google parental control που θα προσφέρει.

Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι μια θετική έκβαση και αυτή είναι η πραγματική ουσία της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: Google Blog

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ransomware: Τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας δεν αρκούν για την προστασία

Τα παραδοσιακά προϊόντα κυβερνοασφάλειας ήταν κάποτε αρκετά για την προστασία των οργανισμών από απόπειρες hacking και ιούς.

Αυτόματη αλλαγή ρυθμίσεων με AI στα Windows 11 χάρη στο Copilot

Το Windows Copilot είναι περιορισμένο στην τρέχουσα μορφή του, αλλά η Microsoft θα μπορούσε να εργάζεται σε μια νέα έκδοση της AI που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα Windows 11.

Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία

Τα press groups Blick και Tamedia έχουν πληγεί από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ελβετία.