Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές όταν δημιουργείτε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τους λογαριασμούς ή τις εφαρμογές σας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα δυνατό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες για έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Ο Microsoft Edge διαθέτει μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, η οποία δημιουργεί ασφαλείς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για λογαριασμούς και τους αποθηκεύει επίσης με ασφάλεια, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για τη μνήμη τους. Δείτε πώς λειτουργεί η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Edge.

Πράγματα που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε τον Edge Password Generator

  • Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.
  • Ένας λογαριασμός Microsoft για συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Edge Password Generator

Βήματα

1.Ανοίξτε μια εγγραφή ή αλλάξτε το πεδίο κωδικού πρόσβασης σε έναν ιστότοπο.

2. Επιλέξτε το πεδίο κωδικού πρόσβασης και το Password Generator θα προτείνει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης σε ένα αναπτυσσόμενο μενού.

3.Επιλέξτε τον προτεινόμενο κωδικό πρόσβασης και υποβάλετέ τον στον ιστότοπο.

4.Ο κωδικός πρόσβασης που δημιουργήθηκε θα αποθηκευτεί αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας και θα συμπληρωθεί σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

5.Εάν δεν βλέπετε την πρόταση Δημιουργία κωδικών πρόσβασης στον αγαπημένο σας ιστότοπο, απλώς κάντε δεξί κλικ στο πεδίο κωδικού πρόσβασης και επιλέξτε “Προτείνετε ισχυρό κωδικό πρόσβασης” για να ενεργοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού.

Αυτό είναι όλο. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge θα δημιουργήσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό ή την υπηρεσία σας- θα αποθηκεύσει επίσης όλους τους κωδικούς πρόσβασης και θα είναι διαθέσιμοι σε όλες τις συσκευές με το πρόγραμμα περιήγησης Edge που συνδέονται με τον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

Επιπλέον, οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης θα είναι προσβάσιμοι μέσω της εφαρμογής Microsoft Authenticator, η οποία λειτουργεί ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σε Android και iPhones. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές, ιστότοπους κ.λπ. μέσω βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας.

Συμπέρασμα

Η χρήση ενός ισχυρού και μοναδικού κωδικού πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των διαδικτυακών λογαριασμών και των προσωπικών σας πληροφοριών. Με την ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Microsoft Edge, η δημιουργία και η διαχείριση ασφαλών κωδικών πρόσβασης έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να τους αποθηκεύουν με ασφάλεια και να έχουν πρόσβαση σε αυτούς σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό τους στη Microsoft. Φροντίστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τη Γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Edge και παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Πηγή: SecNews

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Η χρήση ίδιων passwords σε διαφορετικούς λογαριασμούς είναι πολύ επικίνδυνη!

Σύμφωνα με τη SpyCloud, 25,9 εκατομμύρια credentials (ονόματα χρήστη, passwords) εταιρικών λογαριασμών και περισσότερα από 543 εκατομμύρια παραβιασμένα δεδομένα που συνδέονται με υπαλλήλους βρίσκονται διαθέσιμα στο Dark Web.

Πότε η αμυντική κυβερνοασφάλεια ξεπερνά τα όρια;

Αν απαντήσετε σε μια κυβερνοεπίθεση επιτιθέμενοι στον δράστη, διαπράττετε το ίδιο έγκλημα. Τι συμβαίνει όμως αν τα αμυντικά μέτρα ασφαλείας σας βλάψουν έναν αθώο;

Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου

Για να μπορούν να αξιοποιούν πλήρως το διαδίκτυο, τα παιδιά πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα ώστε να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις. Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου διδάσκει στα παιδιά τις βασικές αρχές της ψηφιακής ιθαγένειας και ασφάλειας, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον διαδικτυακό κόσμο με σιγουριά.