Η Microsoft έχει προσθέσει μια προτροπή μέσα στην έκδοση για προγραμματιστές του Edge που ενθαρρύνει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Bard της Google να δοκιμάσουν αντί αυτού το chatbot Bing AI.

Ο προγραμματιστής Vitor de Lucca έγραψε στο Twitter ότι μια νέα έκδοση προγραμματιστών του Edge εμφανίζει μια διαφήμιση για το Bing δίπλα στη διεύθυνση URL του Google Bard σε Mac και PC.

Όπως σημειώνει το The Verge, όποιος μεταβεί στο bard.google.com ενώ χρησιμοποιεί την developer έκδοση του Edge θα εντοπίσει μια νέα κινούμενη διαφάνεια στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής διευθύνσεων που γράφει “συγκρίνετε απαντήσεις με το νέο Bing με τεχνητή νοημοσύνη”. Το κείμενο στη συνέχεια γλιστρά προς τα δεξιά πριν αποκαλύψει ένα εικονίδιο Bing. Μόλις το πατήσετε, εκκινεί τη νέα διαχωρισμένη προβολή του Microsoft Edge, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις απαντήσεις AI του Bing με τις απαντήσεις του Bard της Google.

Σύμφωνα με το Neowin, το πανό εντοπίστηκε επίσης στο Canary Channel του Microsoft Edge.

Η διαφήμιση του Bing είναι μια παλιά τεχνική της Microsoft. Εδώ και χρόνια, οι χρήστες του Bing που αναζητούν στο Chrome βλέπουν ένα banner στην κορυφή των αποτελεσμάτων που προωθεί τον Edge. Αυτό το banner αναφέρει: “Ο Microsoft Edge τροφοδοτείται από την ίδια τεχνολογία ανοιχτού κώδικα με τον Google Chrome, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή συμβατότητα ιστού και επεκτάσεων”.

Τον Φεβρουάριο, η Microsoft πήγε τις διαφημίσεις της στο επόμενο επίπεδο, εισάγοντας δύο από αυτές στον ιστότοπο του Chrome, προτού τις αφαιρέσει γρήγορα. Η πρώτη ήταν ένα μικροσκοπικό αναδυόμενο παράθυρο που έλεγε στους χρήστες να παραμείνουν στον Edge, ενώ η δεύτερη διαφήμιση πλήρους μεγέθους εμφανίστηκε όταν οι χρήστες ξεκινούσαν τη λήψη του Chrome.

Πηγή: PC Magazine

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *