Το Brave Search έχει καταργήσει εντελώς την εξάρτησή του από το Bing για τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Brave επιβεβαίωσε χθες ότι όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης εξυπηρετούνται πλέον από το δικό της ευρετήριο. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Brave Search τον Ιούνιο του 2021, περίπου το 13% των ερωτημάτων αναζήτησης παρέχονταν από το Bing, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε σε μόλις 7% λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα. Τώρα το API αναζήτησης της Bing δεν απαιτείται καθόλου, αλλά η Brave παραδέχεται ότι η αφαίρεση του Bing “μπορεί να έχει επίδραση για ορισμένα ερωτήματα ή για ορισμένα περιφερειακά ή γλωσσικά αποτελέσματα”.

Η μετάβαση σε εντελώς ανεξάρτητα αποτελέσματα αναζήτησης είναι επίκαιρη, επειδή η Microsoft αύξησε πρόσφατα την τιμολόγηση για την πρόσβαση στο API του Bing. Η απουσία του Bing σημαίνει επίσης ότι η Brave που διαφημίζει την υπηρεσία της ως “αναζήτηση χωρίς ίχνη” μπορεί να υποστηριχθεί και να αποδειχθεί πιο εύκολα, επειδή δεν εξαρτάται πλέον από κανέναν άλλον για τα ερωτήματα.

Η Brave εκμεταλλεύτηκε επίσης την ευκαιρία για να ανακοινώσει ότι αυτή τη στιγμή είναι “η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μηχανή αναζήτησης μετά το Bing” και διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 22 εκατομμύρια ερωτήματα κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν βελτιωθεί μετά από αρκετούς μήνες εργασίας για να επιτρέψουν απαντήσεις υψηλότερης ποιότητας σε “διαφοροποιημένα, μακροχρόνια ερωτήματα” και η Brave σχεδιάζει τώρα να κυκλοφορήσει το δικό της Brave Search API, ώστε να μπορούν και άλλοι να έχουν πρόσβαση στο ευρετήριό της.

Πηγή: PC Magazine

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *