Οι κυβερνητικές υπηρεσίες κατασκοπεύουν τους χρήστες smartphone μέσω προωθούμενων ειδοποιήσεων που αποστέλλονται από εφαρμογές. Τουλάχιστον αυτό έγραψε ένας Αμερικανός γερουσιαστής σε επιστολή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 6 Δεκεμβρίου. Ο γερουσιαστής του Όρεγκον, Ron Wyden, ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να άρει τυχόν υφιστάμενους περιορισμούς γύρω από τις συζητήσεις σχετικά με την παρακολούθηση αυτών των ειδοποιήσεων.

Εξηγεί ότι οι προωθούμενες ειδοποιήσεις περνούν από ένα είδος ψηφιακού ταχυδρομείου που διαχειρίζονται οι πάροχοι του λειτουργικού συστήματος του τηλεφώνου. “Επειδή η Apple και η Google παραδίδουν δεδομένα προωθούμενων ειδοποιήσεων, μπορούν να εξαναγκαστούν κρυφά από τις κυβερνήσεις να παραδώσουν αυτές τις πληροφορίες”, αναφέρει η επιστολή. Αυτό θα μπορούσε να κάνει γνωστό στις κυβερνήσεις τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με ορισμένες εφαρμογές, να τους δώσει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο μιας ειδοποίησης, και να αποκαλύψει κάποιο μη κρυπτογραφημένο περιεχόμενο.

Ο Wyden παρότρυνε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιτρέψει στην Apple και στη Google να είναι διαφανείς σχετικά με τις απαιτήσεις που λαμβάνουν από τις κυβερνήσεις, όσον αφορά την παρακολούθηση των προωθούμενων ειδοποιήσεων. Εντωμεταξύ, οι δύο εταιρείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιστολή του Wyden και αναγνώρισαν ότι η επιτήρηση των προωθούμενων ειδοποιήσεων συμβαίνει εδώ και καιρό. Η Apple δήλωσε μάλιστα ότι δεν της επιτρεπόταν να αποκαλύπτει τα κυβερνητικά αιτήματα για δεδομένα τέτοιων ειδοποιήσεων, αλλά τώρα θα αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με το θέμα αυτό.

Η Apple αναφέρει ότι σε αυτή την περίπτωση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους απαγόρευσε να μοιραστούν οποιαδήποτε πληροφορία. Ωστόσο, τώρα που αυτή η μέθοδος έχει γίνει γνωστή, ενημερώνουν την αναφορά διαφάνειας τους για να περιγράφουν λεπτομερώς αυτού του είδους τα αιτήματα. Η Google αναγνώρισε επίσης το ζήτημα και δήλωσε ότι συμμερίζεται τη δέσμευση του Wyden ώστε ως εταιρεία να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με αυτά τα αιτήματα. Η έκθεση διαφάνειας της Google τεκμηριώνει ήδη τα κυβερνητικά αιτήματα για τα δεδομένα των προωθούμενων ειδοποιήσεων.

Πηγή: Reuters.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

PayPal: Παραβιάστηκαν account μέσω επίθεσης credential stuffing

Η PayPal εκδίδει επειγόντως ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν μέσω επίθεσης credential stuffing.

Οι 13 Android εφαρμογές που πρέπει άμεσα να διαγραφούν από το smartphone σου

Η ομάδα της McAfee εντόπισε 25 εφαρμογές οι οποίες περιείχαν το Xamalicious malware.

Google: To 10% της κίνησης στο web γίνεται με HTTP, αντί για το ασφαλές HTTPS

Η Google είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής του HTTPS και ανακοίνωσε ότι ο Chrome θα το χρησιμοποιεί από προεπιλογή.