Η Google διευθέτησε τον Σεπτέμβριο μια αγωγή μεταξύ της ίδιας και περισσότερων από 30 πολιτειών των ΗΠΑ σχετικά με τις πρακτικές της στο Play Store και το Android. Οι όροι του διακανονισμού δεν αποκαλύφθηκαν τότε, αλλά η εταιρεία τους αποκάλυψε τώρα.

Ο κολοσσός της αναζήτησης επιβεβαίωσε ότι θα καταστήσει ευκολότερο το sideloading εφαρμογών στο Android. Θα επικαιροποιήσει επίσης τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για την προειδοποίηση των χρηστών σχετικά με πιθανούς κινδύνους.

Επί του παρόντος, η Google προσφέρει ένα αναδυόμενο μενού όταν επιχειρείτε να περάσετε μια εφαρμογή μέσω μιας άλλης εφαρμογής, για παράδειγμα εγκατάσταση APK από τον Chrome. Αυτό το μενού δεν σας επιτρέπει άμεσα να ενεργοποιήσετε το sideloading.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να πατήσετε το σχετικό κουμπί και να πάτε αυτόματα στις ρυθμίσεις για να δώσετε άδεια για sideloading, στη συγκεκριμένη εφαρμογή. Φαίνεται λοιπόν ότι στο μέλλον δεν θα είναι απαραίτητη η μετάβαση στις ρυθμίσεις με την άδεια να δίνεται από αναδυόμενο μενού. Αυτό θα κάνει την εμπειρία πιο φιλική προς τον χρήστη.

Τα τρίτα καταστήματα εφαρμογών είναι εδώ και καιρό διαθέσιμα μέσω συσκευών Android και η Google δήλωσε ότι πάντα επέτρεπε σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις του Play Store να είναι προεγκατεστημένες στις συσκευές.

Η εταιρεία τονίζει ότι ο διακανονισμός με τους γενικούς εισαγγελείς καθιστά σαφές ότι οι OEMs μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν στους χρήστες επιλογές out of the box για τη χρήση του Play Store ή ενός άλλου app store. Επίσης, σημείωσε τις αλλαγές στο Android 14 για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των τρίτων καταστημάτων εφαρμογών και το sideloading.

Τέλος, η Google επιβεβαίωσε ότι θα καταβάλει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος του διακανονισμού. Η εταιρεία αναφέρει ότι 630 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σε ένα ταμείο διακανονισμού για τους καταναλωτές, ενώ 70 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σε ένα ταμείο για τις πολιτείες.

Πηγή: Blog.Google

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Τέλος τα cookies τρίτων στον Google Chrome

Η Google πρόσφατα δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Privacy Sandbox και το μέλλον των cookies τρίτων στον Google Chrome, στη γερμανική έκδοση του The Keyword blog από τον Antony Chavez, VP της ομάδας Privacy Sandbox.

Google: Το Search θα έρθει με νέα AI χαρακτηριστικά

Το Google Search θα λάβει μια ανανέωση με ενσωμάτωση ΑΙ που θα το κάνει πιο όμορφο και εύχρηστο για τους χρήστες του. Πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε ότι εστιάζει στο να κάνει τη μηχανή αναζήτησής της πιο “οπτικά ευχάριστη, εύχρηστη, προσωπική και ανθρώπινη”.

Ο Microsoft Edge διαφημίζει το Bing στον ιστότοπο του Google Bard

Σε μια έκδοση του Edge για προγραμματιστές εντοπίστηκε μια διαφήμιση του Bing με τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη διεύθυνση URL του Google Bard.