Η Opera παρουσίασε τον browser Opera One

25/04/2023

Η Opera κυκλοφόρησε σήμερα ένα early access developer build του νέου, αρθρωτού προγράμματος περιήγησης Opera One.

Το Opera One θα αντικαταστήσει τη desktop έκδοση του προγράμματος περιήγησης Opera κάποια στιγμή φέτος στα Windows, macOS και Linux. Ακολουθεί μια “φιλοσοφία Modular Design” και χρησιμοποιεί ένα νέο πολυνηματικό compositor για το χειρισμό του τρόπου με τον οποίο εμφανίζονται τα διάφορα στοιχεία περιεχομένου σε μια ιστοσελίδα. Το Opera ισχυρίζεται ότι είναι “το πρώτο σημαντικό πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium” που το κάνει αυτό.

Με την εφαρμογή αυτής της πολυνηματικής λύσης, η Opera υποστηρίζει ότι έχει εξαλείψει το τραύλισμα και το κόλλημα που μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία του χρήστη και να σταματήσει την ομαλή αναπαραγωγή των animations. Αυτό ουσιαστικά “επιτρέπει λειτουργίες γραφικών υψηλής απόδοσης χωρίς διακοπή από άλλες διεργασίες” και υπόσχεται μια “ρευστή” εμπειρία πλοήγησης.

Εκτός από την υπόσχεση καλύτερης απόδοσης, το Opera One χρησιμοποιεί “Tab Islands” για να επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν εύκολα ομάδες καρτελών σε δικές τους ομάδες (νησίδες). Οι ομάδες δημιουργούνται αυτόματα “για να διατηρούν τις καρτέλες μαζί στο ίδιο πλαίσιο περιήγησης”, αλλά μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χειροκίνητα, ενώ η μετακίνηση καρτελών μεταξύ των νησίδων είναι μια απλή διαδικασία drag and drop.

Τον Φεβρουάριο, η Opera ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει το ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησής της και προσθέτει ένα κουμπί “Συντόμευση” για περιλήψεις περιεχομένου. Τα χαρακτηριστικά δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης θα συνεχίσουν να ενσωματόνονται στο Opera One, αλλά η Opera σχεδιάζει επίσης να λανσάρει τη δική της μηχανή τεχνητής νοημοσύνης μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: PC Magazine

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *