Το Discord είχε υποσχεθεί ότι πριν ενημερωθεί η πολιτική απορρήτου του να ειδοποιεί τους χρήστες “εκ των προτέρων” εάν η εταιρεία αποθηκεύει περιεχόμενο βιντεοκλήσεων, φωνητικών κλήσεων ή καναλιών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι χρήστες ανησύχησαν όταν οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις – οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Μαρτίου – φάνηκαν να εγκαταλείπουν αθόρυβα αυτήν την υπόσχεση. Ένας χρήστης του Discord ζήτησε από την Ars να διερευνήσει, ρωτώντας: «Σκοπεύει η Discord να διατηρήσει τις εγγραφές κλήσεων;»

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Discord, η απάντηση είναι όχι.

«Δεν υπήρξε αλλαγή στη θέση του Discord σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης ή εγγραφής του περιεχομένου των καναλιών βίντεο ή φωνής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Discord «Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσφατη δημοσίευση μας σχετικά με την πολιτική απορρήτου προκάλεσε ακούσια σύγχυση στους χρήστες μας. Για να είμαστε σαφείς, τίποτα δεν έχει αλλάξει και μάλιστα έχουμε προσθέσει διευκρινιστικές πληροφορίες σε αυτήν για όσους χρήστες θέλουν να ανατρέξουν.»

Πριν αρχίσουν οι χρήστες να διαμαρτύρονται, η πολιτική επρόκειτο να ενημερωθεί λέγοντας πως το Discord θα συλλέγει πληροφορίες για «οποιοδήποτε περιεχόμενο που ανεβάζετε στην υπηρεσία. Για παράδειγμα, μπορεί να γράψετε μηνύματα ή αναρτήσεις (συμπεριλαμβανομένων των πρόχειρων), να στείλετε φωνητικά μηνύματα, να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα emoji, να δημιουργήσετε σύντομες ηχογραφήσεις της δραστηριότητας GoLive ή να ανεβάσετε και να μοιραστείτε αρχεία μέσω των υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις πληροφορίες του προφίλ σας και τις πληροφορίες που παρέχετε όταν δημιουργείτε servers.”

Καθώς οι χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες στο Reddit, το προσωπικό του Discord φάνηκε να βιάζεται να κατευνάσει τους φόβους, λέγοντας: «Κατανοούμε ότι η διατύπωση της νέας πολιτικής απορρήτου είναι ευρεία και μπορεί να παρεξηγηθεί» υποσχόμενοι, «Θα το διορθώσουμε».

Έκτοτε, το Discord πρόσθεσε λέξη προς λέξη: «Γενικά δεν αποθηκεύουμε το περιεχόμενο βιντεοκλήσεων ή φωνητικών κλήσεων ή καναλιών. Εάν το αλλάζαμε αυτό στο μέλλον (για παράδειγμα, για να διευκολυνθεί η εποπτεία περιεχομένου), θα σας το αποκαλύπταμε εκ των προτέρων.»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηχογραφήσεις κλήσεων από οποιονδήποτε που δεν συμμετέχει στην κλήση είναι παράνομες και γενικά απαιτείται συναίνεση. Είναι πιθανό ότι το Discord ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου όχι μόνο για να κατευνάσει τους χρήστες αλλά και για να καλύψει τα ίχνη του νομικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Ως απάντηση στην αγανάκτηση των χρηστών, η νέα ενημερωμένη πολιτική προσδιορίζει τώρα επίσης ότι το Discord ενδέχεται να συλλέξει μέρος αυτού του τύπου περιεχομένου στο μέλλον.

«Μπορεί να δημιουργήσουμε λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με περιεχόμενο φωνής και βίντεο, όπως δημιουργία ή αποστολή σύντομων ηχογραφήσεων», αναφέρει η νέα πολιτική.

Το Discord δεν έχει τέλειο ρεκόρ όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών. Πέρυσι, το Discord «έφαγε» πρόστιμο 800.000 ευρώ για παραβιάσεις απορρήτου στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας να κλείσουν τα voice rooms όταν οι χρήστες των Windows έκαναν κλικ στο εικονίδιο “X”. Αντί να αποχωρούν οι χρήστες, η ΕΕ διαπίστωσε ότι οι χρήστες παρέμεναν άθελά τους συνδεδεμένοι στα voice rooms, τα οποία συνέχιζαν να εκτελούνται στο παρασκήνιο και μπορούσαν να μεταδώσουν ιδιωτικές συνομιλίες που οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι μπορούσαν να ακουστούν.

Πηγή: arstechnica.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν Antivirus ή Πληρωμένο? Η Καλύτερη Προστασία Για Τα Windows

Στην εποχή του Internet που ζούμε, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, δε νοείται να μην αξιοποιούμε ένα λογισμικό για την απαραίτητη προστασία από ιούς στο PC.

Η Apple σταματά τα gambling ads από τις σελίδες προϊόντων του App Store

Από τότε που η Apple άρχισε να εμφανίζει περισσότερες διαφημίσεις (ads) στο App Store στις 25 Οκτωβρίου, διάφοροι προγραμματιστές έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τη λήψη διαφημίσεων για εφαρμογές gambling στην ενότητα “You Might Also Like” των δικών τους καταχωρίσεων

Το iOS 17 μπλοκάρει γυμνές φωτογραφίες και ευαίσθητο περιεχόμενο

Το νέο λειτουργικό σύστημα μπλοκάρει αυτόματα τα εισερχόμενα μηνύματα και τα αρχεία που μπορεί να περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.