Σήμερα, το TikTok δήλωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να περιορίζει το daily screen time των χρηστών κάτω των 18 ετών σε μία μόνο ώρα. Αυτό το προληπτικό μέτρο σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα πολύωρα scrolling στα feed.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μια νέα ρύθμιση θα είναι διαθέσιμη στους έφηβους χρήστες του TikTok, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ψηφιακής τους ευημερίας. Αντί να επιλέγουν χειροκίνητα για αυστηρότερα όρια χρόνου οθόνης (screen time), αυτή η αλλαγή στη λειτουργία απαιτεί από τους εφήβους να επιλέξουν αν θέλουν να απενεργοποιήσουν αυτές τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις– καθιστώντας έτσι ευκολότερο για αυτούς να επωφεληθούν από αυτούς τους κανονισμούς και να διατηρήσουν υγιείς διαδικτυακές συνήθειες.

Μόλις οι χρήστες συμπληρώσουν το όριο των 60 λεπτών, θα ενθαρρύνονται να εισάγουν έναν κωδικό για να συνεχίσουν να περιηγούνται στα βίντεο της εφαρμογής. Αυτό τους αναγκάζει να πάρουν μια συνειδητή απόφαση σχετικά με το αν θα παρατείνουν ή όχι το χρόνο χρήσης της εφαρμογής.

Το TikTok αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με ανησυχίες για την ασφάλεια από τους δεσμούς του με την Κίνα μέσω της μητρικής εταιρείας Bytedance, συμπεριλαμβανομένης της νέας συζήτησης για πιθανή απαγόρευση της εφαρμογής βίντεο σύντομης μορφής στις ΗΠΑ.

Ο Cormac Keenan, υπεύθυνος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του TikTok, δήλωσε ότι η εταιρεία αξιοποίησε την έρευνα του Digital Wellness Lab στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης για να καταλήξει σε λογικούς χρονικούς περιορισμούς για τους έφηβους χρήστες.

Ο Keenan συνέχισε να εκφράζει ότι αν το προεπιλεγμένο όριο απενεργοποιηθεί, τα άτομα ηλικίας 13-17 ετών θα πρέπει να καθορίσουν το δικό τους ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης.

«Τον πρώτο μήνα των δοκιμών μας, αυτή η προσέγγιση αύξησε τη χρήση των εργαλείων διαχείρισης χρόνου οθόνης κατά 234%,» έγραψε ο Keenan.

Ο Keenan ανακοίνωσε επίσης ορισμένες ενημερώσεις στη λειτουργία Family Pairing της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει σε έναν γονέα ή έναν κηδεμόνα να συνδέσει τον λογαριασμό του TikTok με τον έφηβό του και να ορίσει στοιχεία ελέγχου. Οι γονείς θα μπορούν να φιλτράρουν τα βίντεο με λέξεις ή hashtags που δεν θέλουν να εμφανίζονται στο feed του εφήβου τους, να ορίζουν ένα προσαρμοσμένο ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης για τον έφηβό τους και να ορίζουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα για τη σίγαση των ειδοποιήσεων TikTok που αποστέλλονται στον έφηβό τους.

Εκτός από το Facebook, γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Snapchat έχουν επίσης διαθέσει πόρους που βοηθούν τους γονείς να θέτουν όρια για τους εφήβους τους, ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα να κάνουν περιστασιακά διαλείμματα.

Πηγή: edition.cnn.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οι κατασκευαστές smartphone θα υποχρεωθούν να αναπτύξουν mode για ανηλίκους και παιδιά

Οι κατασκευαστές smartphone και οι προγραμματιστές λογισμικού ενδέχεται να χρειαστεί να εφαρμόσουν τη λεγόμενη “λειτουργία ανηλίκων”.

WhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

Ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι το WHATSAPP ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται.

Google: Φέρνει “μπλε σημάδια επαλήθευσης” στο Gmail

Η Google θα εισάγει ένα νέο μπλε σημάδι ελέγχου / επαλήθευσης (τύπου Twitter) δίπλα στα ονόματα επιλεγμένων αποστολέων στο Gmail για να πιστοποιήσει την ταυτότητά τους.