Η Apple είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα τις ΗΠΑ διαθέτει κυριολεκτικά εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Επιπλέον, σχεδόν κάθε προϊόν που πωλεί είναι premium και, κατά συνέπεια, τα έσοδα που παράγει είναι αρκετά υψηλά. Προφανώς, ακόμη και αυτή η σημαντική επιτυχία δεν είναι αρκετή για την εταιρεία και πάντα στοχεύει υψηλότερα. Αν νομίζετε το αντίθετο, κάνετε λάθος, διότι η Apple προειδοποιεί ξανά κατά της χρήσης μη πιστοποιημένων φορτιστών και καλωδίων από την ίδια.

Πρόσφατα, η Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο υποστήριξης που προειδοποιεί τους πελάτες κατά της χρήσης φορτιστών και καλωδίων από άλλες μάρκες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρήση προϊόντων από άλλους κατασκευαστές μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αργή φόρτιση, επαναλαμβανόμενους θορύβους, μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και άλλα, ειδικά για συσκευές όπως το Apple Watch, το iPhone, και τα AirPods. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έχει εν μέρει δίκιο σε αυτό. Η επιλογή του λάθος αξεσουάρ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ηλεκτρικές δυσλειτουργίες και ατυχήματα, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποβούν μοιραία.

Σύμφωνα με την Apple, οι πελάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν φορτιστές που κατασκευάζονται από την ίδια ή αξεσουάρ με πιστοποίηση “Made for Apple”. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση δεν εγγυάται τα πάντα. Αυτό δεν αποτελεί σύσταση, αλλά η χρήση ενός φορτιστή υψηλής ποιότητας που δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για προϊόντα Apple, όπως για iPhone, AirPods, Mac ή iPad, δεν θα πρέπει να προκαλέσει καμία βλάβη. Ο κρίσιμος παράγοντας εδώ είναι η ποιότητα και όχι η μάρκα.

Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε ένα αξεσουάρ τρίτου κατασκευαστή, θα πρέπει να είστε συνειδητοποιημένος καταναλωτής και να κάνετε ενημερωμένες επιλογές. Εάν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να πάρετε τις σωστές αποφάσεις σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αναζητήσετε την πιστοποίηση “Made for Apple“. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να είστε σίγουροι, η Apple προτείνει ότι οι πελάτες μπορούν να επαληθεύσουν τη χρήση ενός πιστοποιημένου φορτιστή τρίτου κατασκευαστή ελέγχοντας για την επισήμανση “Made for Watch” ή κάνοντας αναζήτηση στη δημόσια βάση δεδομένων της Apple για τα αξεσουάρ MFi.

Πηγή: MacRumors.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *